broj 159 / travanj 2008.

windays 2008

8. tradicionalno okupljanje IT profesionalaca

WinDays 2008

Ustaljenu praksu da je Opatija grad domaćin brojnim kulturnim priredbama i ove će godine krajem travnja nakratko prekinuti tvrtka Microsoft Hrvatska organiziravši već tradicionalnu, osmu po redu informatičku konferenciju pod naslovom Microsoft WinDays.

microsoft

Jan Müehlfeit, predsjednik Microsofta za Europu

Budućnost u kreativnosti

U nekim zemljama se puno ulaže u dizajn, i kao rezultat se prodaju ideje, primjerice u nordijskim i baltičkim zemljama. To je budućnost za koju smatram da se danas sve više ostvaruje. Obrazovni model treba pratiti taj trend.

događanja

Innovative Teachers Forum - ITF

Europski forum inovativnih učitelja i nastavnika u Zagrebu

Oko stotinu nastavnika iz četrdesetak zemalja predstavilo je projekte kojima prikazuju potencijale tehnologija u izgradnji modernih obrazovnih rješenja.

Negroponte u Zagrebu – Nove tehnologije, mediji i marketing 21. stoljeća

Pogled u blisku budućnost

Nakon 2006. , „tjedna strategije“ čije su zvijezde bili dvojac Kaplan – Norton, „izumitelji“ BSC-a, sjajnog menadžerskog alata za upravljanje strategijom, te prošlogodišnjeg nastupa bivšeg predsjednika uprave General Electrica, kontraverznog Jack Welcha, gospodarska se zajednica ove godine počastila

Sajam za digitalna rješenja, inovacije i trendove

CeBIT 2008

Ovogodišnji CeBIT, sajam za digitalna rješenja, inovacije i trendove, najavljen je kao pravo mjesto za poslove pod parolom Mjesto gdje se nule i jedinice pretvaraju u milijarde.

ICT povezivanja i preuzimanja

Strateško partnerstvo Logosa i Arbor Informatike s Asseco grupom iz Poljske

Rasti ili nestati?

S Draženom Peharom, direktorom zagrebačke tvrtke Logos, razgovaramo o prvim iskustvima partnerstva s Asseco grupom iz Poljske.

poslovna rješenja

Upravljanje procesima i dokumentima u financijskim ustanovama

Sagena - ISIS Papyrus

ISIS Papyrus je najnaprednija integrirana poslovno informacijska platforma, koja korisnicima omogućava: upravljanje poslovnim procesima, obradu ulaznih dokumenata, obradu izlaznih dokumenata i arhiviranje. Sustav je dokazan kroz primjenu u izuzetno širokom spektru rješenja unutar financijskih institucija, osiguravateljskih institucija te telekom kompanija diljem svijeta.

Nikola Barun, Sales Manager iz tvrtke Omega software

Integracija poslovnih IT rješenja

Gotovo četiri tisuće djelatnika u organizacijama širom Hrvatske i zemalja regije koristi svakodnevno poslovna IT rješenja tvrtke Omega software.

KING ICT

Vrijednost razumjevanja poslovanja i IT-a

Kod poslovne integracije, core business tvrtke diktira stupanj dodane vrijednosti informacijskog i komunikacijskog sustava na poslovne procese. O značenju poslovne integracije za potpuno iskorištenje informatičke i komunikacijske tehnologije za poslovnu sposobnost poduzeća, razgovaramo sa Sašom Bartom, voditeljem Sektora poslovne integracije tvrtke KING ICT.

eGovernment

Savez hrvatskih ICT udruga

CRO ICT

Redakcija časopisa InfoTrend već godinama prati probleme opstanka malih hrvatskih IT tvrtki koje, baš kao i male trgovine, polako ali sigurno gube bitku u globalističkom okruženju, u onome što jaki i veliki nazivaju konsolidacijom - sređivanjem tržišta.

Širokopojasni pristup Internetu na javnim lokacijama

Wi-Fi hotspot

Pristup Internetu velikim brzinama putem širokopojasnih veza otvara velike mogućnosti za ispunjavanje obećanja informacijskog društva. Nedovoljna dostupnost širokopojasnog pristupa s druge strane dovodi do digitalnog jaza (digital divide) što označava jaz između pojedinaca, tvrtki i zemljopisnih područja u dostupnosti i iskorištenju razvojnih potencijala informacijsko komunikacijskih tehnologija.

tema broja: mobilnost

mobilnost - uvodni tekst

Snaga pokreta

Mobilna tehnologija objedinjuje čitav jedan eko-sustav, od uređaja koji se nalazi na terenu, izdvojen iz doma ili ureda, pa do onog koji takvu komunikaciju podržava – do poslužitelja i cjelokupnog softvera koji omogućuje komunikaciju kroz različite medije, recimo gsm mreže, gps, umts mreže...

Razvoj multimedijskih aplikacija za telekomunikacijske mreže

Mobility world

Proizvođači multimedijskih aplikacija danas sve rjeđe rade sami, tj. sve češće koriste širok skup platformi i alata, tzv. open source zajednica, agregatora i hostanih aplikacija. Ovaj način suradnje naziva se ekosustav te, poput biološkog ekosustava, najbolje funkcionira kada svi članovi u lancu igraju svoju ulogu i učinkovito ispunjavaju specifičnu nišu.

Nova dimenzija uspješnog poslovanja

Mobilna rješenja u poslovnom okruženju

Tijekom posljednjih nekoliko godina tvrtke sve više uviđaju prednost uvođenja mobilnih uređaja u svakodnevno poslovanje, i pružaju sve bolju podršku svojim zaposlenicima za udaljeni rad. Zaposlenici sve više rade klizno radno vrijeme, provodeći sve više vremena radeći van svog ureda, s tendencijom sve većeg korištenja pogodnosti mobilne tehnologije.

Savjeti za mobilne radnike

Mobilna rješenja pomažu ženama širom svijeta

Primjeri Ericssonovih aktivnosti usmjerenih na zdravstvenu pomoć ženama, kao i pomoć u poboljšanju društvenoekonomskog statusa žena uz pomoć mobilne telefonije te širokopojasnog pristupa Internetu velike brzine.

istraživanje

Analiza DNA prilagodljive snage

Poticanje rasta analitikom radne snage

U suradnji s tvrtkom IBM Hrvatska, donosimo treći i završni dio studije koju je IBM-ov institut za poslovnu vrijednost zajedno s partnerima proveo prošle godine, obuhvativši njome više od 400 izvršnih djelatnika u odjelima ljudskih resursa (HR), iz 40 država, s namjerom da omogući uvid u temu preobrazbe radne snage na globalnoj razini – čimbenika koji ih uzrokuju i dubokih poslijedica koje donose.

birotrend

Istraživanje

S računalom na zdrav način?

Istraživanje časopisa Poslovni savjetnik i konzultantske kuće Proago: Radite li s računalom na zdrav način. Državni inspektorat kreće s provjerama radnih mjesta nakon lipnja 2009.godine.

Istraživanje - MojPosao.net

Poslodavac prvog izbora 2008.

MojPosao je već četvrtu godinu za redom proveo Istraživanje o poslodavcima prvog izbora. Istraživanje je provedeno tijekom siječnja i veljače 2008. na uzorku od preko 2600 ispitanika.