broj 162 / srpanj 2008.

Novi internetski portal za suvremenog menadžera

infotrend.hr

Prva najava internetskog izdanja časopisa InfoTrend predstavljena jen uzvanicima 12. lipnja na prezentaciji u Lovranu. Za razliku od sadašnje web stranice koja vjerno prenosi sadržaj tiskanog izdanja, InfoTrend on-line donosit će potpuno novi, dnevno upotpunjavan sadržaj, sukladan sa mjesečnim sadržajem časopisa InfoTrend kojega upravo čitate.

najbolji

NAJBOLJI - top100 - KING ICT

„I dalje na vrhu...”

KING ICT i dalje učvršćuje svoj položaj na vrhu tablice TOP100, ukoliko ne računamo rezultate cijele grupacije M SAN koje je KING ICT član. Po ukupnom je prihodu, s 3. mjesta u poslovnoj 2006. godini, prešao RECRO i zauzeo 2. mjesto na tablici TOP100. Ispred njega je još samo M SAN Grupa. Znači li t

događanja i odjeci

godinu dana kasnije

itSMF ITIL v3

Odavno se nametnuvši kao jedno od značajnijih središta za održavanje informatičkih konferencija, Opatija i ove godine privlači pozornost profesionalnih informatičara i korisnika informatike. U prvim su danima lipnja, u tradicionalnom terminu CASE savjetovanja, održana čak dva vrlo značajna događaja.

Inženjerijski pristup

CASE 20

Od 3. do 5. lipnja u Opatiji je održano savjetovanje o metodama i alatima za razvoj poslovnih i informatičkih sustava, CASE20. Kako se i iz imena vidi, bilo je to 20. savjetovanje po redu, pa ga je obilježio svečaniji pristup. Dvadeset godina neprekinutog održavanja mnogo govori o ovom, u Hrvatskoj

Mobility Day 2008

Konferencija o mobilnim tehnologijama

U organizaciji tvrtki Mobendo d.o.o. i Citus d.o.o. i ove nas godine očekuje druženje na Mobility Day konferenciji s vodećim domaćim i stranim stručnjacima i IT profesionalcima koji se bave Microsoft mobilnim tehnologijama i razvijaju mobilna rješenja, ali ovog puta posvećeno i korisnicima.

elektroničko poslovanje

Objektivno mjerenje procesa

EVM - Earned Value metoda

Uveli smo projektni način upravljanja, projekt je krenuo i odmah se postavlja pitanje da li napredujemo prema planu te da li ćemo imati dovoljno resursa? Što prije dobijemo odgovore na ta pitanja prije ćemo moći reagirati u smjeru vraćanja projekta u zadane okvire odnosno postavljeni plan, naravno u

vaš novac

Vaš novac

Zlatna pravila uspješnog ulaganja

Teže je sačuvati vrijednost novca nego ga zaraditi. Pogotovo u nas gdje se tako mnogo ljudi upustilo u ulaganja na tržištu koje uopće ne poznaje – financijskom tržištu.

eGovernment

Indeks, indeksirati, indeksiranje

Što je gdje?

2004. godine pokrernut je projekt AIDE – sustav za Automatsko Indeksiranje dokumenata Deskriptorima Eurovoca. Projekt je završen u prosincu 2007. godine, a temelji se na rezultatima znanstvenog istraživanja iz područja umjetne inteligencije i strojnog učenja koji provodi Grupa za tehnologije znanja

Kako je kod nas? (II. dio)

ICT Ministarstva

Odgovore smo dobili od sedam ministarstava i objavili ih u prošlom broju. Ponovo smo poslali ista pitanja preostalim ministarstvima te smo do kraja pripreme ovog broja od tri ministarstva dobili odgovore, koje i objavljujemo.

tema broja: integrirani informacijski poslovni sustavi

Tema broja, uvodni članak: Integrirani poslovni informacijski sustavi

Nabava i implementacija ERP sustava

Samo pravilno provedena nabava i implementacija ERP sustava poduzeću osigurava učinkovitije, kvalitetnije i jeftinije poslovanje, veće povjerenje poslovnih partnera i bolju tržišnu poziciju. Dobro implementirani ERP najbitnija je infrastruktura poduzeća i neodvojivi dio njegove kulture poslovanja.

tema broja: neprekinutost poslovanja

Tema broja, uvodni članak: Neprekinutost poslovanja

Prvenstveno poslovni problem

Kada poslovno rukovodstvo nije voljno sudjelovati u promišljanju informatičke strategije tvrtke, uključujući i business continuity, informatika sama preuzima odgovornost za business continuity planiranje. Tada može doći do neželjenih posljedica.

birotrend

Suvremeni koncepti u uredskom poslovanju

CRM kao ključ poslovnog uspjeha

Kao najširu definiciju ureda možemo ustvrditi da je to mjesto u kojem menadžeri, stručni radnici, tajnice ili ostalo uredsko osoblje obavljaju upravljačke ili administrativne poslove. Ti poslovi spadaju u barem jednu od sljedećih vrsta poslova: odlučivanje, manipulacija podacima i dokumentima, komun

Tom Peters u Zagrebu

U potrazi za izvrsnošću

„Peters je otac postmoderne korporacije”, „Mi živimo u Tom Peters svijetu”, naslovi su članaka iz Los Angeles Timesa i Fortunea kojim se opisuje lik i dijelo tog 66-godišnjeg konzultanta, pisca, poslovnog čovjeka, vlasnika nekoliko počasnih doktorata. Poznat je po svojim nekonvencionalnim metodam

Zašto neke marketinške aktivnosti donose rezultate, a druge pak ne?

Dašak svježeg zraka - Drayton Bird

U moru marketinških stručnjaka koji posjećuju našu zemlju, jedan se gospodin ipak ističe malo više - Britanac Drayton Bird.

odmorom protiv stresa

Odmorom protiv stresa

Tunis - arapski turistički biser

Sa preko 1000 km bijelih pješčanih plaža, nemilosrdnom pustinjom u zaleđu i ostacima drevne Kartage i Rima, Tunis je idealno mjesto za odmor na visokoj nozi, kako za cijelu obitelj, tako i za avanturiste koji traže nešto više od prekrasnog mora i sunca.

istraživanje

Istraživanje

Najvažniji društveni aspekti odgovornosti poduzeća

Živimo u vrijeme brojnih velikih promjena vezanih uz poslovno okruženje pa se željelo dobiti mišljenje građana o tome koji su najvažniji sadržaji o kojima bi danas poduzeća u Hrvatskoj trebala voditi računa/posvetiti im punu/veću pažnju!?