Integralni informacijski sustavi u hotelijerstvu i trgovini

Idealan protok informacija

Laserline nudi turističkom tržištu Integralni informacijski sustav. Na koja se sve područja ugostiteljstva i turizma može primijeniti pitali smo Vinka Ferlina, direktora tvrtke Laserline.
Laser line nudi cjelovita informacijska rješenja za hotelsku industriju. U našoj ponudi nalazi se:

ERP (Enterprise Resource Planning) transakcijski sustav koji objedinjuje sve poslovne procese u jednu cjelinu, omogućuje idealan protok informacija, upravljanje i kontrolu poslovanja unutar jedne ili više povezanih tvrtki. Sustav je namijenjen za brzo rastuće, srednje i velike tvrtke kojima osigurava veliku fleksibilnost u organizaciji i nesmetan rast. Modularnost sustava omogućuje optimalnu organizaciju poslovnih procesa i funkcija. Sastoji se od niza modula: financije i računovodstvo, recepcijsko poslovanje, prodaja, materijalno poslovanje i F&B, upravljanje dugotrajnom imovinom, upravljanje ljudskim potencijalom, obračun plaća…

CRM sustav za upravljanje odnosima s kupcima integriran je s Laser*ERP-om koji je povezan s kontakt-centrom i Loyalty sustavom.

BI Sustav za podršku menadžmentu. Ovo je zadnji modul koji je razvijen na tehnologiji Oracle Business Intelligence. Radi se o posebnoj bazi podataka Dana Warehouse koja se puni iz transakcijskog sustava. Nakon toga, podaci se korisnicima prikazuju kroz vrlo efektno grafičko sučelje. Radi na sustavu web portala tvrtke. Korisnik portala ima personalizirani skup izvještaja i pregleda o poslovnim aktivnostima tvrtke.

Online Booking – izravna prodaja preko weba. Klijentima je omogućeno da sami u interakciji sa sustavom rezerviraju i kupe potrebne kapacitete.

..
Postoje li podsustavi za pojedine specifične djelatnosti?
S obzirom na vrlo složenu turističku djelatnost razvili smo cijeli niz specifičnih modula koji rješavaju pojedine specifične segmente poslovanja kao što su: hotelsko poslovanje te upravljanje kampovima, marinama, wellness centrima i kongresnim turizmom.

Koje su prednosti uporabe Laserlineovog informatičkog sustava?
Osnovna mu je prednost da je izrazito usmjeren prema upravljanju i kontrolingu u cilju proaktivnog djelovanja menadžmenta na poslovne procese. Ovakav je pristup jedino moguć ako postoji popuna informatička integracija između svih poslovnih funkcija tvrtke.

Može li Laserline pružiti konzultantske i obrazovne usluge svojim klijentima?
Kroz dugogodišnji rad stekli smo vrlo velika poslovna znanja koja nudimo kroz konzultaciju u organizaciji poslovnih funkcija. U tijeku implemetacije informacijskog sustava obučavamo klijente za pojedine funkcije za koje nema odgovarajućeg kadra. Predlažemo optimalnu organizaciju poslovnih procesa.

Impresivna je lista vaših referenci...
Zahvaljujući dugogodišnjem radu stekli smo vrlo značajne partnere u Hrvatskoj: Maistra iz Rovinja, Istraturist iz Umaga, Ugo grupa iz Opatije, Solaris iz Šibenika… Prije dvije godine intenzivno smo počeli raditi u Sloveniji i uspješno implementirali tri sustava u Termama Olimia, Termama Dobrna i Hotelima Bernardin iz Portoroža.

Laserline