8. okupljanje IT profesionalaca

WinDays 2008

Žarište ovogodišnje WinDays konferencije (Opatija 21. – 25. travnja) je maksimalizacija vrijednosti koje nastaju korištenjem postojećih investicija u IT tehnologije, kao i korištenje novih tehnologija u stvaranju dodane vrijednosti s ciljem povećanja konkurentske prednosti organizacija.
U konferencijskom pregledu najnovijih tehnologija i dostignuća na području informacijskih tehnologija, svakako valja istaknuti Windows Server 2008, SQL Server 2008, Visual Studio 2008 te Silverlight rješenja. Zasebnim skupinama predavanja i nizom prezentacija studija slučaja, obradit će se primjeri iz pojedinih vertikalnih segmenata (primjerice financije, telekomunikacije i javna uprava) te pokazati kako se u navedenim industrijama tehnologija koristi u poboljšanju poslovne učinkovitosti i konkurentnosti.

Značajno mjesto WinDaysa zauzet će najbolja praksa tvrtke Microsoft u provođenju projekata, ljudskim resursima i prodaji. Ovogodišnja novost je poseban niz predavanja posvećenih malom i srednjem poduzetništvu, unutar kojih će se obraditi tehnološke i operativno-poslovne teme, poput odnosa s javnošću i marketinga.
Novost ovogodišnjih WinDaysa je i posebna skupina predavanja za arhitekte poslovnih sustava, kao i proširena skupina vezanih predavanja posvećenih Microsoftovim ERP i CRM tehnologijama i platformama.

S obzirom da su WinDaysi ujedno i tehnološka konferencija, značajan dio predavanja bavit će se osnovnim platformskim tehnologijama. Uz spomenuta predstavljanja novih izdanja Windows Server 2008 poslužitelja s virtualizacijskom tehnologijom, SQL Server 2008 platforme koja donosi napredne osobine rada s podacima te nove inačice razvojne okoline Visual Studio 2008, održat će se i već standardne grupe predavanja.
Među ostalim će se govoriti o kolaboracijskim i portalnim rješenjima, poslovnoj inteligenciji, upravljanju projektima, mobilnim rješenjima, Microsoft Dynamics platformi, IT sigurnosti, razvojnim alatima i platformama i upravljanju sustavima. Predavači će na konferenciji pružiti funkcionalni pregled pojedinih Microsoftovih proizvoda, kao što su Outlook, Exchange, InfoPath, SharePoint, Windows Vista te sustav Microsoft Office 2007.

Bit će riječi i o infrastrukturnim rješenjima, integracijskim platformama i rješenjima za upravljanje dokumentima. Značajan dio konferencije posvetit će se i predstavljanju vertikalnih rješenja u segmentima državne i javne uprave, obrazovanja, financija i telekomunikacija.
Kako bi polaznicima što vjernije približili komponentu predavanja i stvarne prakse, Microsoft će i ove godine organizirati Hands-On Labove s prilikom da posjetitelji isprobaju rješenja i tehnologije o kojima će se govoriti na konferenciji.