Mobility Day 2008

Konferencija o mobilnim tehnologijama

U organizaciji tvrtki Mobendo d.o.o. i Citus d.o.o. i ove nas godine očekuje druženje na Mobility Day konferenciji s vodećim domaćim i stranim stručnjacima i IT profesionalcima koji se bave Microsoft mobilnim tehnologijama i razvijaju mobilna rješenja, ali ovog puta posvećeno i korisnicima.
Među prvima u Hrvatskoj, tvrtke Mobendo d.o.o. i Citus d.o.o. usko su se specijalizirale za izradu i implementaciju mobilnih rješenja i širenje spomenute tehnologije.
Poslovni Smjer
Namijenjen IT menadžerima, savjetnicima i donosiocima poslovnih odluka. U ovom smjeru biti će govora o vrijednostima uvođenja mobilnih uređaja u svakodnevno poslovanje uz prikaz konkretnih primjera iz prakse.
 
Mobility Day - Razvojni smjer
Stoga ove dvije ugledne tvrtke žele pomoći ostalim tvrtkama koje proizvode mobilna rješenja i sistem integratorima te ih okupiti u jednu zajednicu stručnjaka koja se bavi razvojem mobilne tehnologije. Nakon dvije godine, konferencija Mobility Day ponovno je pokrenuta prošle godine. Taj pothvat ovih dviju tvrtki pokazao se vrlo uspješnim i korisnim. Male ICT tvrtke sa svojim timovima razvojnih inženjera su među uspješnim proizvođačima mobilnih rješenja, a takvih je tvrtki u Hrvatskoj najviše. Upravo su stručnjaci iz tih tvrtki iskazali želju za novim informacijama i saznanjima na području mobilnog razvoja i mobilnog rješenja.

Prošle godine, Mobility Day konferenciju pratilo je oko 200 registriranih sudionika kroz petnaestak predavanja iz područja razvoja mobilnih aplikacija, infrastrukture, te niza predavanja o poslovnoj vrijednosti i značaju mobilnih rješenja u poslovanju tvrtki. Sadržaj i organizacija same konferencije ocijenjeni su vrlo visokom prosječnom ocjenom.
Razvojni smjer
Namijenjen projektantima i razvojnim inženjerima, sa predznanjem o radu s alatom Visual Studio, a predavanja su fokusirana na primjenu postojećih znanja u razvoju mobilnih rješenja, s naglaskom na Windows Mobile 6.x.
 
Mobility Day - Razvojni smjer
Ove godine naglasak konferencije bit će usmjeren korisnicima, a obuhvatit će najnovije tehnologije, rješenja, prijedloge i primjere od strane istaknuith domaćih i svjetskih stručnjaka na području razvoja mobilnih aplikacija te načina implementacije istih, kako u velikim tako i u malim tvrtkama.

Mobility Day konferencija održat će se već tradicionalno i ove godine 9. rujna 2008. u Hotelu Antunović u Zagrebu a sadržajno će biti podijeljena u tri kategorije: Poslovni Smjer, Razvojni Smjer i ITPro Smjer.

Kvaliteti predavanja uvelike će pridonijeti vrhunski predavači s dugogodišnjim iskustvom u razvoju mobilnih aplikacija i općenito iz IT svijeta. Sudionici će se upoznati s najnovijim mobilnim tehnologijama i rješenjima zasnovanim na Microsoftovim proizvodima, a imat će priliku doznati više o najnovijim proizvodima, kao što su SQL Server CE, Windows Mobile 6.x i podrška za razvoj mobilnih rješenja koja dolazi uz Visual Studio 2008. Konferencija će polaznicima ponuditi i pregled drugih mobilnih tehnologija, koje nisu zasnovane na Microsoft alatima, kao i međusobnu usporedbu različitih tehnologija. Za više informacija i registraciju, posjetite službene stranice konferencije.

Razmišljate li o mobilnom rješenju poslovanja?
Mobility Day konferencija pomoći će vam u donošenju odluke i razjasniti mnoga pitanja koja vas muče i dovode u nedoumicu  oko mijenjanja načina vašeg poslovanja.
ITPro smjer
Namijenjen projektantima i sistem inženjerima, a biti će govora o integraciji sa poslužiteljima poput Exchange Server, SQL Server, Office Communication Server 2007, te održavanjem i masivnom implementacijom uređaja u poslovnoj okolini.
 
Mobility Day - IT Pro smjer
Uvođenjem mobilnih uređaja u poslovno okruženje ući ćete u novu dimenziju uspješnog poslovanja, što nudi puno veće mogućnosti od pristupa e-mailu i sinkronizacije kontakata. Pristup korporativnim podacima na terenu, optimizacija i smanjenje troškova poslovanja, zadovoljstvo djelatnika i korisnika, obavljanje svakodnevnog posla izvan ureda – neki su od osnovnih razloga zašto se tvrtke sve više odlučuju na uvođenje mobilnih uređaja.
Mobilni uređaji temeljeni na Windows Mobile tehnologiji postali su moćan i nezaobilazan korporativan alat koji pruža tržišnu prednost pred konkurencijom te ubrzava i optimizira poslovanje. Poslovna vrijednost očitovat će se kroz smanjenje troškova poslovanja te proširenje poslovanja i otvaranja novih poslovnih prilika. Jedna od ključnih prednosti Windows mobilnih uređaja je mogućnost vrlo dobre integracije u postojeće poslovne sustave. Važno je, također, naglasiti kako mobilni uređaji mogu u velikom dijelu koristiti postojeću infrastrukturu te uvođenje istih može često biti i pogodan trenutak za uvođenje nove, suvremenije infrastrukture.
Uvođenje mobilnog rješenja nije jednostavno i zahtijeva stručnjake specijalizirane na tom području, posebno u području planiranja, pripreme i vođenja takvog projekta. Stručnost i iskustvo u samim mobilnim projektima je jamstvo uspjeha u uvođenju mobilnih rješenja. Stoga, ukoliko vaša tvrtka nema potrebne kompetencije unutar kuće, korištenje usluga partnerskih i vanjskih tvrtki s iskustvom u uvođenju mobilnih projekata povećat će šanse za uspješno provođenje i stvarnu korist. Mobility Day konferencija uvest će vas u svijet upravo takvih stručnjaka i pomoći vam u poboljšanju poslovanja vaše tvrtke uvođenjem mobilnog rješenja u svakodnevnom poslovanju.


Andrej Radinger i Tomislav Bronzin