Mreža je krvotok svake tvrtke

Cilj je da korisnik dobije potpunu uslugu – od projektiranja distribucije, implementacije i dokumentiranja pa do specijaliziranih aplikacija za održavanje računalnih mreža – sve što mu je potrebno za pristup telekomunikacijskoj infrastrukturi.
Damir Špirelja, izvršni direktor Supra Net-a: Svaka tvrtka, bilo mala bilo velika,  privatna ili državna, ako ima više od pet računala mora ih povezati želi li djelotvorno poslovati. Mreža je nužna, jer danas manje više sve aplikacije idu preko mreže, a računala moraju biti umrežena već i zbog same činjenice da su podatci, koji su nužni za poslovanje, pohranjeni na serveru.
Iako je Supra Net započeo s radom prije samo nešto više od pet godina, već je početkom 2005. osnovan odjel za razvoj softverskih aplikacija koji danas broji desetero ljudi i razvija globalno jedinstvena rješenja za nadzor i održavanje komunikacijskih mreža. Cijela tvrtka trenutačno ima pedesetak zaposlenih, pretežno visokokvalificiranih stručnjaka, a brz napredak tehnologije i vlastitih rješenja zahvaljuje ulaganju 15 posto godišnjega prihoda u istraživanje,  razvoj i edukaciju djelatnika. Popis korisnika pokazuje da je Supra Net, u tome kratkome razdoblju, znanjem i profesionalnim  radom stekao velik ugled i vodeći položaj u svojoj strukovnoj grani.
U dosadašnjem je radu izvedeno je više od 100  priključaka računalnih mreža i postavljeno preko dvije tisuće kilometara optičke MAN mreže, čime je stečeno veliko terensko iskustvo.  Upravo otvaramo podružnicu u Splitu, a širimo se i u regiju,  pa tako imamo podružnicu u Sarajevu, a preuzeli smo i jednu tvrtku u Beogradu.

Umrežavanje je ulaganje u budućnost poslovanja
Iako mreža nesumnjivo daje pozitivne poslovne učinke, korisniku nastojimo predočiti da je izgradnja mreže dugoročno ulaganje. Aktivna se oprema mijenja u prosjeku svakih 3 do 5 godina, a mreža svakih 20. Proizlazi da je bolje odmah ugraditi najsuvremeniju tehnologiju nego za pet godina rušiti zidove i uklanjati ono što je zastarjelo jer bi tako trošak bio višestruko veći.
 Isplati li se ulagati u novu mrežu pokraj već postojeće?

Supra Net ugrađuje samo najbolje
Supra Net je ovlašteni partner vodećih svjetskih tvrtki na području pasivne telekomunikacijske opreme.  Autodeska i jedna smo od samo dvije tvrtke u Hrvatskoj koje imaju status Autodesk Authorized developer i upravo pregovaramo s Autodeskom o ponudi jedne aplikacije za projektiranje LAN mreže.
Supra Net zastupai škotsku tvrtku Brand-Rex koja je prva koristila revolucionarnu  tehnologiju upuhivanja kablova komprimiranim zrakom čime se povećala brzina postavljanja mrežne infrastrukture uz smanjene troškove.
Ovlašteni smo zastupnici i instalateri opreme njemačke tvrtke Telegartner.

Naši proizvodi na svjetskoj razini
Danijel Majer, tehnički direktor Supra Neta: Supra Net uz standardne poslove, neprekidno radi na razvijanju novih vrijednosti za svoje klijente. U tom procesu,  nakon višegodišnjeg rada, stvorena su dva proizvoda, jedinstvena na   globalnom tržištu.

Supracontrol
SUPRACONTROL je sofisticirano hardversko/softversko rješenje za nadzor uvjeta rada i nadzor pristupa komunikacijskim ormarima.
Čvorište mreže i informatičkoga sustava tvrtke, ključno je i najosjetljivije mjesto poslovanja i opstanka tvrtke. Ugroziti ga mogu najrazličitiji vanjski uvjeti, kao što je razlika u temperaturi, stupnju vlažnosti, vibracijama, pojavi dima, prekoračenjima nekih dopuštenih vrijednosti u uporabi elektroničke pošte i SMS-a.
intervencija i slično.
SUPRACONTROL uređaj prilagođava se postojećemu sustavu identifikacije, načinu zaštite komunikacijskih ormara, prihvaća neograničen broj korisnika, ima vlastito neprekidno napajanje  i poveziv je s TIMgis aplikacijom za dokumentiranje i administriranje telekomunikacijske mreže.
Uređaj se može ugraditi u sve tipove komunikacijskih ormara, očitava sva sredstva i tipove identifikacije (biometrija, RFID..), a njime se upravlja središnjim web-preglednikom.
Testovi SUPRACONTROL uređaja pokazali su cijeli niz prednosti pred konkurentskim proizvodima, trenutačno dostupnima na tržištu.

TIMgis   
TIMgis je aplikacija  za upravljanje i održavanje telekomunikacijske infrastrukture. To je GIS aplikacija koja podatke iz baze povezuje s objektima u prostoru, što drugim riječima znači da bi, primjerice, Telekom mogao vidjeti svaku svoju svjetlovodnu nit, gdje je položena, na koji se šaht spaja, koje su cijevi u pitanju, na kojem mjestu koje čvorove povezuje.  I kada dođe do prekida, telekom  bi mogao očitati na kojem je mjestu taj kabel prekinut.
Aplikacija je jednako tako napravljena i za LAN mreže pa se može imati potpunu informaciju o mreži - od komunikacijskog ormara pa do utičnice, kojim je kanalom išla, koje je računalo na to spojeno, koliko je ostalo rezervnog prostora u kanalima...  TIMgis-u.

Osnovna prednost TIMgis-a je brzo i jednostavno pretraživanje svih elemenata infrastrukture. Korisnici imaju tabelarni i grafički prikaz položaja svakoga elementa, a niz analiza i izvješća omogućava brzo donošenje odluka u slučaju potrebe za proširenjem postojećih kapaciteta.Preko 500 zadovoljnih korisnika

U Zračnu smo luku Zagreb implementirali smo TIMGis aplikaciju, u koju se svakodnevno unose sve promjene na njihovoj mrežnoj infrastrukturi, tako da možemo reći da imaju real time dokumentaciju svoje mreže. Takvim organizacijama,  ako dođe do kvarova i prekida mreže, nužno je što hitnije otkriti, to jest  detektirati mjesto kvara i otkloniti prekid mreže, u čemu nam TIMGis aplikacija uvelike pomaže  od 3 do 5 metara. 
Osmislili smo potpunu informacijsko-komunikacijsku infrastrukturu Hitne pomoći u Zagrebu, funkcioniranje informatičkoga sustava, servera, mreže, VOIP telefoniju, RFID mikrolakciju vozila u garaži, kontrolu pristupa  itd.
Državna i javna uprava čini desetak posto naših korisnika. Najveći su nam klijenti Telekom tvrtke i velike privatne tvrtke,  no mi s jednakom pozornošću pristupamo svakomu od preko 500 naših korisnika.


KONTAKT PODATCI:

LOGO
SUPRA NET d.o.o.
Majstorska 5
10000 Zagreb
 Tel: 01/4343900
e-mail: sales@supranet.hr
www.supranet,hr-adresa?