Najveće okupljanje Oracle zajednice u listopadu u Europi

14. konferencija Hrvatske udruge Oracle korisnika će se održati u Rovinju, Hotel Eden od 13.-17. listopada 2009...
Očekuje se da će na redovnom godišnjem okupljanju u Rovinju ponovno biti više od 500 sudionika. Kvalitetan stručni program i odlična atmosfera u kojoj se lako ostvaruju poslovni kontakti, zaštitni je znak HrOUG konferencija. HrOUG konferencija je centralno mjesto okupljanja i razmjene znanja i iskustava Oracle zajednice u Hrvatskoj.
HrOUG organizator 14. konferencije je pripremio preko 100 predavanja, 10 radionica, 5 okruglih stolova, više demogrounda, atraktivan izlagački prostor te atraktivan izvanstručni program. HrOUG konferencija je od tehnološki orjentirane, migrirala prema konferenciji na kojoj su ravnopravno, uz ostale cjeline, zastupljeni tehnološki i aplikativni dijelovi. Ove godine prema broju prihvaćenih tema aplikativni segment čak dominira.
U proteklih godinu dana, a to je trend nastavljen od prije, Oracle je ostvario rapidni rast. Ova godina bi se mogla čak ocjeniti “Godinom novosti” kad se uzme u obzir ono što je već objavljeno uz dio čija se objava očekuje do kraja godine. Sve značajne novosti objavljene do danas na HrOUG konferenciji će to biti praćene kroz cjeline Oracle Fusion Middleware, Oracle DBA (11g R2), My Oracle Support. Ne manje značajne cjeline u kojima su razmjerno zastupljene novosti i iskustva ostvarena realizacijom projekata u posljednjih godinu dana vidjeti će se u Aplikacijskoj cjelini, cjelini Integrativnih poslovno informatičkih rješenja, te u cjelini Upravljanje IS i opće IT teme. Posebno atraktivna je cjelina Oracle Application Expressa gdje će moći poslušati o mogućnostima alata za brzi razvoj web aplikacija te modula „velikih” aplikacija te kako ga koristiti, instalirati i probati u živo. Nekoliko je radionica predviđeno i za direktan rad sudionika, što je također karakteristika konferencije.
Uz više od 150 predavača programski dio je „pojačan“ učešćem pozvanih specijalista od kojih se svakako ističu dvojica sa svjetske liste Oracle ACE-ova. Medu njima je i prvi hrvatski Oracle ACE Deneš Kubiček, ali i prava poslastica je sudjelovanje Franciska Alvareza Munoza predsjednika Oracle udruge Čilea  i predsjednika Vijeća udruga Južne Amerike i Novog Zelanda, koji je ujedno i priznati Oracle DBA specijalist.
Oracle - partner konferencije, na konferenciju dolazi sa praktično svim danas aktualnim temama i odličnim predavačima. Sudjelovati će specijalisti iz Oracle EMEAe, Oracle Njemačke, Oracle Francuske, uz niz domaćih i vanjskih specijalista. Neposredno prije početka HrOUG 2009 održava se najveća svjetska promocija i retrospektiva Oracle novosti na Oracle Open World konferenciji. Stoga oni koji nisu otišli u San Francisko ne trebaju žaliti jer će većinu novosti, čak u izvornom obliku objave, moći će čuti i u Rovinju.
I ove godine Generalni pokrovitelj konferencije Hewlett Packard će prezentirati i izložiti dio palete svojih mogućnosti, te pokazati kontinuitet i kvalitetu suradnje HP-Oracle kako na globalnom planu tako i kod nas.
O predviđenim aktivnostima na konferenciji više se može vidjeti na HrOUG web stranicama. Sigurno je da će na ovogodišnjoj konferenciji svi sudionici pronaći za njih interesantne teme i sugovornike. Zato rezervirajte vrijeme i pridružite se sudionicima najvećeg skupa Oracle korisnika ove jeseni u Europi. Prijavite se za sudjelovanje na HrOUG 2009.