Izgradnjom informatičkih sustava i neprekidnim prilagođavanjem promjenama poslovnih ciljeva, u potpunosti zadovoljavamo potrebe klijenta i njegovih poslovnih aktivnosti.

IT je ulaganje u poslovnu vrijednost.

Infinitas Grupa jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki na području projektiranja, implementacije i nadzora ICT sustava, ICT konzaltinga i savjetovanja, pružanja tehničke i sistemske potpore, specijalističke ICT edukacije, te planiranja, projektiranja i implementacije poslovnih ERP i CRM rješenja
Direktor Denis Jašarević: Infinitas grupa d.o.o. tvrtka je koju su 2001. godine osnovali iskusni informatički stručnjaci. Od osnutka tvrtke do danas okupili smo tim vrhunskih stručnjaka te smo stalnim usavršavanjem, obrazovanjem, nizom uspješnih projekata, uz brojne zadovoljne korisnike, ostvarili stalan rast i izvrsne poslovne rezultate. Odgovarajući na zahtjeve tržišta, izuzetno puno ulažemo u razvoj novih rješenja, jačanje našeg tima stručnjaka, kao i u regionalno prisustvo naše tvrtke te usluga i servisa koje možemo ponuditi.

Aktivna suradnja s korisnicima, izvrsnost u rješavanju i najsloženijih problema te individualni pristup svakom klijentu jamstvo su kvalitete, pouzdanosti i uspjeha. Vrijednosti na kojima temeljimo našu strategiju su stalno ulaganje, motivacija i usavršavanje naših zaposlenika, vrhunska kvaliteta usluge, izgrađen odnos prema partnerima i zadovoljstvo korisnika naših usluga.

Cilj je svakom našem klijentu:
■ izgraditi informacijski sustav „po mjeri”, te na taj način omogućiti kvalitetnije, sigurnije i brže obavljanje poslovnih procesa
■ omogućiti da potpuno iskoristi svoju informatičku infrastrukturu
■ osigurati najveću raspoloživost sustava
■ ponuditi inovativna i pouzdana rješenja
■ postaviti tehnologiju u službu korisnika na jednostavan i učinkovit način

Također, jednim od glavnih ciljeva smatramo neprekidno povećavanje tržišnog udjela, s naglaskom na postizanje još veće razine kvalitete usluga, temeljene na timskom radu, povjerenju, inovativnosti i prepoznatljivosti.

U uzburkanom svijetu ICT tehnologije, rasta i razvoja – u potpunosti okrenutih klijentu i njegovim potrebama – danas je Infinitas Grupa jedna od vodećih hrvatskih tvrtki na području projektiranja, implementacije i nadzora ICT sustava, ICT konzaltinga i savjetovanja, pružanja tehničke i sistemske potpore, specijalističke ICT edukacije te planiranja, projektiranja i implementacije poslovnih ERP i CRM rješenja zasnovanih na, prvenstveno, Microsoft i Cisco tehnologijama.

Kvalitetom usluga zaslužili smo prestižne certifikate vodećih svjetskih kompanija (Microsoft Gold Certified Partner, Cisco Partner, HP Preffered Partner), koji nam, osim što dokazuju izvrsnost u poslu koji obavljamo, omogućuju pristup nizu dodatnih resursa potrebnih za kvalitetno pružanje usluga klijentima. Iskusan i dinamičan tim Infinitas Grupe broji 24 visoko obrazovana stručnjaka certificirana međunarodno priznatim certifikatima MCIT, MCSE, MCT, CCNA, koji svojim znanjem i iskustvom mogu jamčiti vrhunsku uslugu i najzahtjevnijim korisnicima.

Brojnim certifikacijama i autorizacijama dokazujemo kvalitetu našeg dosadašnjeg rada:

- Microsoft Gold Certified Partner
- Cisco Partner Premier Certified
- HP Preferred Partner
- ADP Dealer Services
- VUE Testing Center
- Prometric Testing Center


Od svih naših, jednakovrijednih, klijenata i partnera izdvojio bih:

Referentna lista (skraćena):

• Agencija za podršku informacijskim sustavima (APIS IT)
• Autocesta Rijeka – Zagreb
• Baotić Grupa
• BBDO Zagreb
• B.net Hrvatska
• BINA Istra
• Croatia osiguranje – Stanice za Tehnički Pregled
• Euroline
• Fiducia
• FINA
• Grey
• Grad Zagreb
• Hrvatski auto klub
• Hrvatski fond za privatizaciju
• Hrvatska agencija za malo gospodarstvo
• HG spot
• Iris
• Laura cosmetics
• Microsoft Hrvatska
• Nestle Adriatic
• P&G
• Proximity
• Royal mirovinsko osiguranje
• Špoljar transport
• Toyota Croatia
Voditelj sistemskog odjela Zoran Wolf: ICT infrastrukturna rješenja i savjetovanje

Savjetovanje

Savjetovanjem pružamo svakome korisniku mogućnost da najbolje prilagodi sustav svojim potrebama. Korisnik si time olakšava poslovni proces i stavlja informatički proces u službu tvrtke na optimalan i najjednostavniji način, uz najveću iskoristivost sustava. Naš je zadatak klijenta posavjetovati kako da svoje ideje (predlažemo mu i našu viziju projekta) provede u djelo. Time cijeli projekt približavamo njemu i njegovim potrebama.

Network operations

Svaki sustav treba potporu. Potpora čini sustav pouzdanijim te korisnik dobiva preduvjet za miran san. Briga o sustavu i mogućim problemima prelazi na nas te korisnik može u miru obavljati svoje zadatke, a ne da mora razmišljati o sustavu ako nastanu problemi. Stoga, brigu o svom sustavu i infrastrukturi povjerite nama, a mi ćemo znati kako najbolje reagirati u danom trenutku i u najkraćem mogućem vremenu dovesti Vaš sustav na optimalnu razinu rada.

Security
Svaki je sustav podložan napadima. Takvi napadi uzrokovani raznim virusima, crvima i spamom mogu prouzročiti velike probleme korisniku, počevši od prestanaka normalnog funkcioniranja sustava do usporavanja sustava te uništavanja i otuđivanja podataka. Zato sustav treba pravilno zaštititi kako bi se izbjegle navedene situacije. Stoga za sigurnost sustava nudimo provjerena rješenja koja će potpuno zadovoljiti Vaš sustav te Vam omogućiti pouzdanost i sigurnost u radu:

Storage
Svaka tvrtka ima podatke koji su bitni za normalno funkcioniranje i poslovanje. Takve podatke treba zaštititi te ih pohraniti i prilagoditi da mogu biti dostupni korisniku u svakome trenutku. Također je važno imati povrat podataka (backup).Sve to rješavamo svojim znanjem i iskustvom:


Voditelj odjela Poslovnih rješenja Krešimir Mršić: Poslovna rješenja

Implementacije Microsoft Dynamics rješenja
Microsoft Dynamics serije proizvoda predstavljaju učinkovita poslovna rješenja namijenjena upravljanju u srednjim i velikim tvrtkama, a odlikuju se bogatim funkcionalnostima, prilagodljiva su specifičnim potrebama korisnika, brza su i jednostavna za implementaciju te su konkurentna cijenom vlasništva i brzim povratom ulaganja.

Implementacija ERP sustava Microsoft Dynamics NAV
Naši poslovni i tehnički konzultanti posjeduju višegodišnje iskustvo u implementaciji Navisiona u različitim poslovnim okruženjima s posebnim zahtjevima: preko distribucijskih lanaca i logističkih sustava, veleprodajnih i maloprodajnih lanaca, različitih tipova proizvodnih tvrtki, do tvrtki usmjerenih pružanju poslovnih usluga s izuzetno velikim brojem kupaca i dobavljača.
Na poslovnim slučajevima u pravilu koristimo provjereni i od Microsofta preporučeni model RIM (Rapid Implementation Methodology) koji značajno olakšava planiranje, pripremu i provođenje implementacije ERP rješenja kao što je Microsoft Dynamics NAV.

Implementacije sustava Microsoft Dynamics CRM
Microsoft Dynamics CRM jest rješenje koje pomaže tvrtkama povećati uspješnost poslovanja i poboljšati pružanje usluga. Uz standardne funkcionalnosti, upravljanjem sveukupnošću odnosa s kupcima i partnerima, posebno se ističe mogućnostima prilagodbe te brzinom razvoja poslovnih procesa. Vizija rješenja uključuje standardan sklop funkcionalnosti koje donosi rješenje Microsoft Dynamics CRM 4.0, te dio prilagodbe rješenja prema specifičnim zahtjevima korisnika i mogućnostima integracije s već postojećim sustavima.

Naši ovlašteni stručnjaci za CRM rješenje pružaju, u sklopu projekata, uslugu cjelovite implementacije rješenja sa svim prilagodbama, a moguće su i pojedinačne usluge u segmentima:
■ idejna razrada projekta s metodom „Proof of Concept”
■ savjetovanje prilikom izrade i izvođenja projekta
■ razvoj i implementacije pojedinačnih funkcionalnosti
■ edukacija i podrška
■ razrada specifičnih rješenja koja koriste CRM kao platformu za razvoj – npr. kontrola ulaska, kontrola radnog vremena i sličnoVoditelj edukacijskog centra Zvonimir Brezovec: edukacija Infinitas

Prepoznavanjem potrebe za pružanjem visokokvalitetne edukacije nove vrste koje nedostaje u današnjem dinamičko-zahtjevnom IT svijetu, Infinitas Grupa nudi svojim polaznicima jedinstvenu edukaciju zasnovanu na dugogodišnjem iskustvu u radu s IT tehnologijama. Samim time, cilj nam je povećati mogućnost samog zapošljavanja naših polaznika, gdje dobivenim znanjem mogu odgovoriti današnjim standardima zapošljavanja u IT industriji te, koristeći ih u kombinaciji s certifikacijom, postati prepoznati vrhunski stručnjaci.
Edukacija unutar Infinitas Grupe pod vodstvom je niza visokokvalificiranih edukatora koji posjeduju najviše razine IT certifikacije. Ključna misija naših edukatora je, ne samo u potpunosti prenijeti svoje znanje na polaznika, nego ga upoznati sa stvarnim situacijama i problemima. Kroz posebno osmišljene programe, polaznicima se nudi mogućnost upoznavanja, rada i specijalizacije na određenim IT tehnologijama potrebnim za obavljanje svakodnevnih zadataka, ali jednako tako krče put onima koji žele karijeru vrhunskog IT stručnjaka.
Edukacija današnjih generacija uključenih u IT svakim danom postaje sve složeniji zadatak. Te izazove Infinitas Grupa dobro poznaje. Polaznici žele biti uspješni i motivirani iskustvom stečenim školovanjem na koje se uvijek mogu pozvati, koristeći alate učenja koji ih pripremaju na sutrašnji izlazak iz učionica i zaposlenje unutar IT industrije. Edukacija Infinitas Grupe objedinjuje sve ključne elemente za uspjeh i predana je dugotrajnoj obavezi postizanja savršenstva unutar IT edukacije – gdje su polaznici potaknuti znanjem, a treneri nadahnuti prenošenjem istog.


Voditelj  projektnog odjela Dominik Katić: Hosting rješenja – čitava IT infrastruktura bez ulaganja u infrastrukturu

Zahtjevi prema informacijskim sustavima malih i srednje velikih tvrtki u dobroj su mjeri slični onima u velikim organizacijama. Svim organizacijama potrebna su financijsko-računovodstvena rješenja, kao i rješenja za upravljanje sveukupnim odnosima s kupcima i partnerima. Najjednostavniji primjer – svakoj organizaci potrebno je učinkovito e-mail rješenje koje podržava napredne funkcionalnosti – npr. čitanje mejlova s mobilnih uređaja, pristup kalendaru putem bilo kojeg preglednika i slično.

Za male i srednje velike organizacije često je upitno ulaganje u projekte proširenja IT infrastrukture. Cijena ulaganja ima dugačak ROI zbog malog broja korisnika, a česte promjene tehnologije gotovo je nemoguće pratiti. Kao odgovor ovoj problematici, Infinitas Grupa svojim korisnicima predstavlja čitavu lepezu Infinitas hosting rješenja.

Sva rješenja unutar hostinga imaju iste ciljeve:
■ smanjenje ukupnog troška koji tvrtke ulažu u svoje IT sustave
■ obračun troškova kroz fiksne mjesečne troškove
■ kontrola troškova po metodi „koliko koristim – toliko plaćam”
■ omogućavanje mobilnosti svim zaposlenicima kroz korištenje visoko-dostupnih sustava
■ uporaba najnovijih tehnologija, što vodi povećanju produktivnosti djelatnika


Svim servisima koje korisnici imaju u sklopu Infinitas hosting rješenja, pristupa se preko internetske veze, dok su svi poslužitelji u suvremenom data-centru gdje su nadzirani od strane naših sistemskih inženjera 24 sata na dan, 365 dana godišnje. Zbog ovoga, tvrtka koja odabere Infinitas hosting IT model ne treba ulaganje u serverski hardver i infrastrukturu nego zakupljuje potrebne resurse na poslužiteljima. Svi podaci koji se koriste u poslovanju na sigurnoj su lokaciji (fizička sigurnost), te se redovito pohranjuju (zaštita od nenamjernog brisanja).

Sve što se, za uspješan rad, traži od korisnika usluga je stabilna i dovoljno brza veza prema internetu, koja se koristi za pristupanje podacima, tj. rješenjima.

Rješenja u sklopu Infinitas hostinga
Sva dostupna Infinitas hosting rješenja temelje se na Microsoft tehnologijama, a svojim korisnicima, uz pružanje samih tehnoloških rješenja, pružamo i usluge prilagodbe tehnologija specifičnostima koje svaka organizacija posjeduje. U većini slučajeva, implementacije hosting rješenja se projektno ne razlikuju od „klasičnih” implementacija.

Infinitas hosting: E-mail servisi
Učinkovito upravljanje e-mail komunikacijom, kalendarom, zadacima i slično – kako vlastito, tako i ono naših kolega – predstavlja ključni dio poslovanja za sve veći broj organizacija. Istovremeno, uspostava infrastrukture koja zadovoljava sve postavljene uvjete često može biti vrlo izazovna – kako iz tehničke, tako i iz financijske perspektive.
U sklopu E-mail servisa, zasnovanog na Microsoft Exchange Server tehnologijama, sve informacije, dostupne su kako na osobnom računalu tako i putem internetskoga preglednika na svakome mjestu. Za korisnike s prijenosnim računalima osiguravamo da putem Outlooka pristupaju svojim e-mailovima bez obzira jesu li u svojoj tvrtki ili bilo gdje drugdje: trebaju samo biti povezani na internet. Posebno ističemo da korištenjem E-mail servisa svim korisnicima koji imaju kompatibilne mobilne uređaje (uređaji koji podržavaju Exchange ActiveSync) osiguravamo uvid u e-mail poruke u stvarnom vremenu, tj. čim e-mail stigne do poslužitelja – automatski će biti vidljiv i na mobilnom uređaju.

Infinitas hosting: Kolaboracijski servisi

U svim poslovnim organizacijama, nakon što broj zaposlenika premaši određenu razinu, zajednička suradnja te istovremeni rad na više projekata postaje sve izraženiji problem i potrebno je rješenje koje će zadovoljiti potrebe suradnje više ljudi na više zajedničkih projekata (aktivnosti).
Zasnovano na Microsoft SharePoint tehnologijama, korisnicima omogućavamo poboljšanje zajedničkog rada kroz čitav niz rješenja: napredan rad s informacijama (praćenje životnog ciklusa sadržaja kroz poslovne procese), upravljanje dokumentacijom i svim pratećim sadržajima projekata (svaki projekt ima svoj zaseban radni prostor), učinkovito obavještavanje o promjenama sadržaja i slično.
Jednako kao i ostali servisi u sklopu Infinitas hostinga, sve informacije unutar Kolaboracijskih servisa u potpunosti su zaštićene i redovito se izrađuju sigurnosne kopije podataka.

Infinitas hosting: Microsoft Dynamics rješenja (NAV i CRM)
Potpuni uvid u vlastito poslovanje u smislu financijsko-računovodstvenih pogleda, upravljanje svim internim poslovnim procesima te upravljanje sveukupnim odnosima s kupcima, partnerima, dobavljačima – to su ukratko opisana područja u poslovanju koja svaka organizacija mora imati uredno popraćena informatičkim rješenjima.
Jednako kao i  u „klasičnim” implementacijama poslovnih rješenja gdje je čitava infrastruktura na lokaciji korisnika, u sklopu svojih rješenja nudimo i implementacije ERP rješenja koja će se nalaziti na infrastrukturi Infitinas Grupe, a korisnik će sa svoje lokacije pristupati i koristiti rješenja putem interneta.


Regionalni nastup i kamo idemo dalje

Zaokruživanjem ponude širokog spektra ICT usluga i servisa jamčimo našim korisnicima da suradnjom s nama osiguraju kvalitetna i za njih „skrojena” rješenja, uvijek i svugdje

Kao imperativ razvoja, postavljamo si stalan razvoj novih rješenja i usluga koji u potpunosti prate poslovne zahtjeve naših klijenata, kao i najnovije svjetske trendove. Uz zadovoljenje visokih standarda kvalitete, kako novih tako i postojećih usluga, gradimo temelje samoodržive organizacije sposobne za stvaranje najsloženijih informatičkih rješenja. Našu snagu vidimo u tome da potrebe klijenta i njegovih poslovnih aktivnosti u potpunosti zadovoljimo izgradnjom informatičkih sustava i neprekidno ih prilagođavamo promjenama poslovnih ciljeva.

ICT, kao izuzetno važnu komponentu svake tvrtke, postavljamo tako da korisnicima unaprijedimo poslovnu komponentu koja će za njih i njihovo poslovanje imati izuzetan učinak, i omogućiti da prepoznaju „pravu” vrijednost takvog ulaganja. Tri su vrlo važne komponente za uspješnu implementaciju ICT rješenja:

- prebaciti žarište s pitanja: „Koju tehnologiju trebamo imati?” na „Koje poslovne mogućnosti trebamo imati da bismo ostvarili poslovne ciljeve?”
- uvjeriti se da svatko iz IT-a shvaća i razumije poslovne ciljeve
- izgraditi IT portfolio koji započinje s poslovnim mogućnostima

IT tehnologija je ulaganje kao i svako drugo, u kojeg se upuštamo da bismo stvorili poslovnu vrijednost. Kada izbacimo sve tehnološke „điđe”, u stvari želimo ostvariti neke poslovne ciljeve. Na IT trebamo gledati kao na niz ulaganja koja će na kraju pomoći u ostvarivanju poslovnih ciljeva i dati rezultate ili će se „srušiti” kao kula od karata.

Također, planiramo i širenje lepeze usluga, ne samo onih koje sami razvijamo, već i kroz mnogobrojne partnerske odnose koje ostvarujemo s komplementarnim tvrtkama i sa svjetski prihvaćenim proizvođačima softvera i hardvera.

Regionalno širenje veliki je korak za svaku organizaciju te istovremeno predstavlja veliku mogućnost za rast. Kako bismo se najbolje pripremili za ovaj veliki korak, odlučili smo se za suradnju sa snažnim svjetskim organizacijama koje posjeduju veliko iskustvo u radu na međunarodnom tržištu. Ovim potezom pozicioniramo Infinitas Grupu kao regionalnog sistem integratora, čime, osim što našim lokalnim korisnicima stojimo na raspolaganju i u regionalnim razmjerima, tako i naša iskustva, znanje i „know-how” prenosimo korisnicima u tim zemljama. U ovim trenucima završili smo pregovore s vodećim svjetskim brandom u pružanju usluga ICT edukacije, našim novim regionalnim partnerom. Uzimanjem franšiza svjetski uspješnih organizacija te prihvaćanjem njihovih standarda i isprobanih metoda, prvo na našem „poznatom” tržištu a zatim i na regionalnom, želimo našim klijentima ponuditi još bolja i kvalitetnija rješenja, po uzoru na europske i svjetske trendove – i nadamo se izvrsnim rezultatima. Ovim putem mogu najaviti širenje na neka od tržišta susjednih zemalja već do kraja ove godine.

Kao i u većini organizacija kojima se poslovanje zasniva na pružanju usluga, a to je upravo smjer u kojem ide Infinitas Grupa, svjesni smo važnosti uloge zaposlenika. Vođeni tom sviješću, neprestano radimo na povećanju zadovoljstva naših zaposlenika te na ulaganju u usavršavanje i profesionalni razvoj, čime se sve više definira partnerski odnos, umjesto klasičnog: poslodavac – zaposlenik. Iako se kratkoročno često čini kao neisplativa investicija, povećanje ulaganja u zaposlenike mnogostruko se vraća u vidu lojalnosti, odnosa prema radu te postizanja najveće učinkovitosti svakog pojedinca.

Denis Jašarević

Voditelj prodaje i marketinga Ivica Ivančić:

Infinitas na WinDays 2009


Infinitas grupa četvrti puta, ali u novom ruhu infrastrukture

I na ovogodišnjoj je konferenciji Infinitas Grupa prisutna kao „Sponzor sistemske integracije”. U punom smislu riječi, prisutni smo već četvrtu godinu kao tvrtka zadužena za čitavu IT infrastrukturu konferencije. Svoju prisutnost na konferenciji Infinitas Grupa pokriva kroz mnogobrojne kanale – dio smo organizacijskog tima, ponosni smo sponzor, predavači smo sa svjedočenjima korisnika, pružamo tehničku podršku WinDays sudionicima… i vodimo WinDays Network projekt.

Već niz godina naši djelatnici vode jedan od ključnih dijelova konferencije – projekt implementacije konferencijskog ICT-a. Zanimljiv je aspekt vođenja ovog projekta, s obzirom da su većina „djelatnika” na projektu entuzijasti koji svojim idejama izravno utječu na razvoj projekta. S druge strane, ovo je projekt koji nema mogućnosti kašnjenja, tako da je planiranje i izvršavanje aktivnosti prema planu ključno.

Gledano iz tehničke perspektive, iz godine u godinu se mijenjaju količine opreme i servisa dostupnih svim WinDays sudionicima. Ove smo se godine, vođeni globalnom zamisli uštede (hardverske opreme, ljudskih resursa, vremena implementacije…), odlučili za hosting okruženje serverske infrastrukture.

Korištenjem Microsoftovih tehnologija virtualizacije postavili smo čitavo serversko okruženje u redundantno virtualno okruženje. Prateći performanse i samo korištenje sustava, u stanju smo hitro reagirati i dinamično upravljati raspoloživim resursima. U stvarnim proizvodnim okruženjima moguće je planirati korištenje resursa – no u slučaju WinDays konferencije, sustav je u velikoj mjeri nepredvidljiv, jer nitko sa sigurnošću ne može tvrditi koje će biti opterećenje, a vremena za drastične prilagodbe hardvera uglavnom nema. Upravo zbog svih navedenih problema, korištenje virtualne infrastrukture pokazalo se kao idealan odabir.

Drugi segment uštede ostvaren je korištenjem namjenskog hosting okruženja u sklopu Infinitas Grupe, koje je konferenciji donijelo dugoročne uštede. Privremeno korištenje serverske infrastrukture dosad je uvijek predstavljalo velike izdatke – kako u smislu najma opreme tako i velikog truda njena postavljanja. Činjenica da su svi serveri smješteni u namjenskom hosting okruženju uvelike smanjuje i logističke troškove u smislu prijevoza, osiguranja, sklapanja i rasklapanja opreme.

Iz perspektive novih usluga koje smo uveli, svakako smo ponosni na predstavljanje nadolazećeg Windows 7 operativnog sustava koji, u kombinaciji s novim domenskim okruženjem unutar Windows Servera 2008 R2, dolazi do punog izražaja.

Drugi dio, koji će svakako utjecati na sve WinDays sudionike, je uvođenje RFID sustava za sve akreditirane sudionike. Sustav je uveden kako bismo beskontaktno bilježili ulaske na predavanja unutar konferencije, te time omogućili sudionicima sudjelovanje u raznim nagradnim igrama – za sve koji ispune online upitnik te izraze svoje mišljenje o konferenciji. Ovim sustavom prikupljanja mišljenja sudionika dolazimo do dragocjenih informacija, koje pomažu u organizaciji WinDays konferencija koje slijede….

                   

Mišljenja korisnika:

Zoran Cetinjanin, Viši stručni suradnik za informatiku, Grad Karlovac:

Gradska uprava Grada Karlovca, kao jedinica lokalne samouprave, obavlja poslove u skladu sa svojom zakonskom nadležnošću i ovlasti kako bi 60.000 žitelja grada putem neposrednog kontakta rješavalo svoje potrebe. Kako bi suradnja bila što učinkovitija, uprava sa 132 djelatnika organizirana je u 11 odjela smještenih na 3 lokacije.

Informatizacijom gradske uprave te uvođenjem novih servisa i usluga za poboljšanje učinkovitosti, održavanje IT sustava od strane djelatnika uprave bližilo se kritičnoj granici. Prelaskom brojke od 100 osobnih računala, kao i ostalim zahtjevima koji su utjecali na sigurnost sustava, neophodno je bilo pronaći strateškog partnera koji svojim iskustvom može osigurati daljnju pouzdanost i kvalitetan razvoj ovog složenog sustava. Prije 3 godine započeli su razgovori s nekoliko mogućih IT partnera, da bi kasnije nakon podrobnijeg upoznavanja s potrebama i mogućnostima uprave, s tvrtkom Infinitas pronađen zajednički interes. Početkom 2008. godine ugovorena je usluga administracije i održavanja ISA servera.
Tijekom te prve godine suradnja se pokazala kao izuzetno uspješna jer njihovi stručni djelatnici su, uz ugovorene obveze, pokazali veliku predanost te su svojim savjetima utjecali na unapređenje i drugih dijelova IT sustava gradske uprave. Potrebe za uvođenjem novih funkcionalnosti, otklanjanje problema i ostali zahtjevi obavljani su izuzetno brzo i djelotvorno tako da tijekom te godine nije bilo većih problema ni prekida u radu cijelog sustava.
Jedan od osnovnih problema IT sektora u jedinicama lokalne samouprave je financijska ograničenost. U uvjetima grada Karlovca, manje od 1% godišnjeg proračuna ulaže se u IT sustav. Upravo je to razlog da je Best Buy kriterij odlučujući prilikom nabavke novih programa. Pronalaženje takvih rješenja može biti izuzetno naporno, ali uz Infinitas smo uspjeli napraviti nekoliko uspješnih implementacija.
Nakon prve godine poslovne suradnje, pokazalo se da je ulaganje sasvim opravdano. Trenutno IT sustav gradske uprave čine 125 računala, 5 servera, 120 korisničkih e-mail adresa, središnji antivirusni program, stalni pristup internetu, virtualni serveri, VPN pristup, daljinsko održavanje sustava i aplikacija, a cijeli sustav je tijekom 2008. godine radio izuzetno pouzdano. Incidenti koji su se zbili tijekom 2008. upravo su zahvaljujući suradnji s Infinitasom izuzetno brzo otklonjeni, što je doprinijelo da sustav ima izuzetno nizak Downtime, na zadovoljstvo djelatnika ali i poslovodstva. To je utjecalo na odluku o proširenju ugovornih poslovnih obveza i za 2009. godinu.
Poslovna suradnja s Infinitasom je nastavljena i u 2009. godini, a uz obveze iz prijašnje godine (održavanje ISA servera), ugovorne obveze su proširene i novim (održavanje dodatnih servera: Domain Controller, DNS, DHCP, File server). Istodobno, zajedno je napravljen i plan daljnjih ulaganja i unapređenja IT sustava gradske uprave za 2009. godinu.


Amadeo Dujmović, voditelj IT, Bnet Hrvatska

   
Bnet Hrvatska d.o.o. je vodeći hrvatski kabel operater, čije su glavne djelatnosti pružanje triple play  usluga rezidencijalnim korisnicima (catv + net + tel), i najam podatkovnih kapaciteta na optičkim linkovima poslovnim korisnicima. Ono što Bnet razlikuje od glavnine ostalih pružatelja usluga prisutnih na hrvatskom tržištu jest posjedovanje vlastite širokopojasne HFC mreže (hybrid-fiber-coax network).
Suradnja s Infinitas grupom započela je sredinom prošle godine, kada se Bnet Hrvatska odvažila na korak konsolidacije i redizajna svojih informacijskih poslovnih sustava. Infinitas grupa je odabrana kao nositelj projekta implementacije Microsoft Dynamics poslovnih rješenja, u prvom redu zbog visoke razine stručnosti kadra.
U budžetnom i vremenski vrlo ograničenom kontekstu, Infinitas nam je vrlo brzo i učinkovito  implementirao SAN rješenje i poslovni sustav MS Dyn NAV ERP. U međuvremenu je pripravljena i platforma MS Dyn CRM te čeka zeleno svjetlo za „Go Live” radi usklađivanja s ostalim projektnim segmentima.
Bnet Hrvatska je jako zadovoljna pristupom Infinitasa i implementacijskom metodologijom koju su uspjeli prilagoditi stanovitim projektnim ograničenjima te zadanim ciljevima i rokovima. I NAV i CRM platforme su značajno „prekrojene” kako bi tješnje podržale telekom radne procese, koji se prirodno prelijevaju iz jednog sustava u drugi. Takvo prelijevanje nad heterogenim samostojnim sustavima ne postoji  „out of the box”.  Upravo je stoga MS Dynamics platforma odabrana kao polazišna točka Bnet poslovne integracije, jer je NAV po svojoj naravi upravo namijenjen takvom „lakom prekrajanju” – zbog čega zaslužuje titulu najfleksibilnijeg ERP RAD sustava (Rapid Application Deployment).
Unaprijeđeni rezultati poslovanja bili su trenutno vidljivi u obliku radne učinkovitosti, gdje je značajno smanjeno radno vrijeme potrebno za obavljanje svakodnevnih administrativnih poslova, posebice u računovodstvenom segmentu. U prvom redu, to doista možemo zahvaliti integralnom (u punom smislu te riječi) karakteru NAV sustava knjiženja, te nadaleko i naširoko superiornom korisničkom sučelju, koje je ERP-u i nadjenulo ime Navigate Vision.
S Infinitas Grupom namjeravamo i nadalje održavati partnersku suradnju, dokle god u svojim redovima zadrže nesvakidašnje „egzekutore” poput Dominika Katića, Dalibora Matkovića, Krešimira Mršića ili Ivice Ivančića.

Slaven Fischer, predsjednik Uprave, BBDO Zagreb

BBDO Grupa Hrvatska po svim je poslovnim i financijskim pokazateljima jedna od vodećih komunikacijskih i marketinških grupacija u Hrvatskoj. Pokretač BBDO Grupe bila je oglasna agencija BBDO Zagreb, osnovana 1990. godine, koja je od kraja 90-ih s partnerima osnivala specijalizirane agencije za različite segmente tržišnih komunikacija. Neke od tih agencija, kao što su OMD, Proximity ili Pleon Dialog, ujedno su i nositelji licenci međunarodnih agencijskih mreža, kao uostalom i sam BBDO, koji pripada drugoj najvećoj komunikacijskoj kompaniji na svijetu, američkom Omnicomu, čije dionice kotiraju na njujorškoj burzi.
Suradnja s Infinitasom počela je 2003. u vrijeme osnivanja te tvrtke. Od početka smo prepoznali da imamo tim stručnjaka koji će biti s nama kada nam je najpotrebnije te da će rasti zajedno s nama, s našim IT sustavom. Iz današnje perspektive, drago mi je vidjeti tvrtku Infinitas Grupu kao lidera na tržištu u pružanju IT usluga – i drago nam je da smo dio tog uspjeha, kao jedan od prvih korisnika.
Sofisticiranost naše heterogene mreže – u vidu Apple Mac i Microsoft platformi – zadavala je velike glavobolje prilikom podizanja mrežnih servisa, no spojili smo dva svijeta i koristimo najbolje od oba. Oni koji o tome znaju više od mene kažu da se možemo pohvaliti ovakvim sveobuhvatnim integriranim sustavom, no za nas je to bio imperativ u poslovanju, a na ulaganja u IT sustav gledamo kao na ulaganja u temelj našeg poslovanja, odmah iza ljudi kao naše najveće vrijednosti.
S Infinitasom nemamo odnos klijent – dobavljač već je on, tijekom naše suradnje, izrastao u partnerski i zato niti ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o zajedničkim izazovima. Konkretno, na primjer, o odgovarajućem sustavu back-upa za cijelu Grupu, dakle za 100-tinjak zaposlenih s nizom specifičnih zahtjeva.

Josip Martinović, sistem administrator, Antena Zagreb

Obiteljski radio d.o.o. je tvrtka iza koje se krije brend radio postaje Antena Zagreb. Nalazi se u Zagrebu na adresi Avenija Većeslava Holjevca 29.  Djelatnost tvrtke je emitiranje radijskog programa.
Suradnja s tvrtkom Infinitas započela je 2006. pohađanjem tečaja o novostima u Microsoftovim tehnologijama. Prošle sam godine pohađao Infinitasovu akademiju za sistem administratora, s kojom sam bio jako zadovoljan. Nakon akademije omogućili su nam sudjelovanje na Windaysima kao dio njihovog tima, tako da smo znanje stečeno na akademiji mogli primijeniti i u praksi. Ove sam godine izobrazbu nastavio s akademijom Exchange. Osim izobrazbe, sve ispite polagao sam u njihovom ispitnom centru.
Predstavnici Infinitasa izobrazbi pristupaju stručno i spremni su odgovoriti na sva postavljena pitanja te pomoći u rješavanju problema s kojim se susrećemo u poslu. Stečenim znanjem sam jako zadovoljan jer mi je uvelike olakšalo posao koji radim. Svakim danom ga primjenjujem u praksi pa je ulaganje u obrazovanje bilo više nego opravdano.
Nadam se i daljnjoj suradnji u projektu prebacivanja Exchange servera 2003 na Exchange server 2007.

Luka Mitrović, direktor, Autocentar Mitrović

Autocentar Mitrović d.o.o. je tvrtka koja se bavi prodajom i servisiranjem vozila marke Saab, Opel i Chevrolet te je zastupnik marki za Zadarsku i Ličko-senjsku županiju. S radom smo počeli 1996. godine.
Suradnja s tvrtkom Infinitas započela je 2008., povodom obveze implementacije novog DMS sustava koji postaje dijelom obveznog standarda u poslovanju s navedenim principalima. Naime, finska tvrtka Automaster (jedan od 6 velikih DMS vendora koje je GME odabrao za partnere na polju razvoja jedinstvenih i integriranih računalnih softvera) odabrala je, u velikoj konkurenciji, tvrtku Infinitas za lokalnog zastupnika i partnera na polju automobilskog softvera za regiju.
Zajednički smo prošli predimplementacijske procese, te na temelju naših naputaka i zahtjeva idemo u smjeru razvoja jednog od najnaprednijih računalnih alata u branši. Implementacija je u tijeku te ide željenim smjerom i tempom. Očekujemo da će konačna implementacija uvelike smanjiti troškove na polju administrativnog osoblja, kojeg sada zbog prirode posla imamo previše.
Navedene činjenice opravdavaju visinu investicije i daju veću usredotočenost na komercijalu koja nam donosi prihode i osigurava opstojnost u ovim teškim vremenima za našu branšu.
Ukoliko sve prođe kako smo željeli, Infinitas ćemo i u budućcnosti koristiti za unapređenje naših poslovnih procesa, koje ćemo pokušati uokviriti u računovodstveni sustav.