Programsko rješenje za agencije

Web nekretnine

Htjeli mi to ili ne, trend apartmanizacije u turizmu koji se dogodio u mnogim zemljama, polako dolazi i kod nas. Stupanjem na snagu zakonskih promjena kojima se strancima dopušta kupovina nekretnina, taj će se trend ubrzati. U drugim turističkim zemljama na Zapadu, kupnja ili dugoročni najam apartmana smatra se dobrim ulaganjem i bez obzira na krizu neće stati...
Za takvu se situaciju naše agencije za nekretnine nisu najbolje pripremile. No, tvrtka Pletikosa iz Rijeke nudi programsko rješenje WEB nekretnine, za agencije za nekretnine, bilo da se radi o velikim ili malim agencijama.

   
Automatsko prevođenje

Mnoge agencije imaju internetske stranice samo na hrvatskom jeziku. Čak i one koje navode da imaju prijevode na druge jezike, obično ih nemaju.
Stara generacija internetskih stranica zahtijeva od agencija da se opisi nekretnina upisuju recimo ovako: „ Kuća s pogledom na more udaljena 300 metara od plaže...”, pa da se zatim prevode na nekoliko jezika. S obzirom da agencije nemaju baš puno vremena, niti stručnih prevodilaca, obično se hrvatski tekst nalazi i na stranicama gdje bi trebao biti prijevod na engleski, talijanski, njemački ili neki drugi jezik. Poseban problem je ruski i rusko pismo.
Nova generacija stranica nudi rješenje i za to, korištenjem baza podataka s unaprijed određenim riječima ili frazama. Kod unosa se samo stavlja kvačica ispred željenog pojma ili unosi brojčana vrijednost. Na taj način vrijeme unosa višestruko se skraćuje – na jednu minutu – a sve je automatski prevedeno na nekoliko jezika, pa i arapski ako treba.


Automatska obrada slika

Drugi problem je obrada slika nekretnina. Današnji fotoaparati slikaju u velikoj rezoluciji, pa mnoge agencije takve slike stavljaju na stranice. One se sporo učitavaju, pa posjetitelji takve stranice izbjegavaju. Za smanjivanje rezolucije i dimenzija slike mnoge agencije nemaju stručne ljude niti licencirani softver. Mi smo napravili automatiku koja smanjuje slike na nekoliko potrebnih dimenzija, izravno s fotoaparata, USB stika ili diska računala. Za tu radnju nije potrebno nikakvo prethodno znanje.


Lako pretraživanje

Kod stranice je najvažnije da korisnik lako nađe podatak. U tu svrhu su instalirani izbornici za izravni izbor ili detaljna tražilica gdje birate regiju, grad, lokaciju unutar grada, cijenu, veličinu i slično. Nude vam se samo izbornici onih regija za koje postoje upisane nekretnine. Na naslovnici se uvijek pojavljuju nekretnine koje su unesene posljednje, bez obzira radi li se o zadnjih 7, 15... dana ili zadnjih 5, 10... nekretnina. Na  naslovnici je moguće izdvojiti udarne nekretnine, kao i nekretnine na akciji s posebnom cijenom. Za svaku nekretninu postoji zasebna stranica s mnogim pojedinostima i neograničenim brojem slika i tlocrta. S takve stranice možete poslati e-mail prijatelju ili upit agenciji ili je ispisati. Omogućeno je i praćenje statistike broja posjeta zainteresiranih, što agenciju upozorava na zanimanje kupaca.


Internetska back office aplikacija

Najbolje je to što više nema potrebe za programom u uredu agencije, jer se sve seli na internet.  U back office programu u pozadini, namijenjenom samo djelatnicima agencije, omogućen je rad s terena, od kuće, sa službenog puta, godišnjeg odmora ili iz doma kupca ili prodavatelja.
Nema dvostrukog unosa podataka. Jednom unešen podatak u back office aplikaciji, po želji, odmah je na internetu. Postoji dio kojeg obični posjetitelji ne vide i u kojeg se ulazi s lozinkom. Agenti tu mogu voditi evidenciju o potencijalnom kupcu, predloženoj cijeni, što traži prodavač, što nudi kupac i slično, a vlasnik agencije može nadzirati njihov rad. Predviđeno je preko stotinu različitih polja za unos, koja ne morate koristiti ako ne želite. Nema, dakle, potrebe za velikim uredskim prostorima i brojnim računalima za tajnice i agente. Sve se može raditi i i zvan ureda. Time se proces ubrzava i pojeftinjuje.

U back office aplikaciji agenti mogu lako pretraživati evidencije potencijalnih kupaca, pratiti povijest pojedinih nekretnina, višestruku prodaju i još mnogo toga. Ondje ćete lako ustanoviti tko Vas zove na osnovu telefonskog broja: krajnji kupac ili konkurentska agencija, radi li se o najmu, prodaji ili kupnji.


Dizajn

Svaka stranica može biti implementirana u već postojeći dizajn agencije, poštujući zaštitne boje, logotipe ili postojeće stranice, ali dizajn može biti urađen po želji korisnika ili na naš prijedlog. Vrijeme izrade je veoma kratko, nekoliko dana, a izvršena je i optimizacija za pretraživače. Provjerite kako to sve radi na našoj demo-stranici http://nekretnine.pletikosa.hr  i kako izgleda administracija na http://nekretnine.pletikosa.hr/administracija 

Potrebna obuka traje nekoliko sati. Obavlja se putem interneta i nema potrebe za dolascima nama ili obratno. Sve izmjene po zahtjevu korisnika, nove verzije ili zakonske izmjene također se obavljaju putem  interneta bez gubitka vremena i putnih troškova. U razvoj ove aplikacije uloženo je dvadesetgodišnje iskustvo u informatici i web dizajnu.


                                  
tel:051/263-724, tel/fax: 051/639-513
mob: 091/566-6650 , 099/7860-394
mail:pletikosa@inet.hr
skype name:boris.pletikosa
www.pletikosa.hr

Pripremljeno u suradnji s tvrtkom