Novi koncept konferencije

WinDays2009

Iako su WinDaysi započeli kao tehnološki događaj, upoznavanje s konkretnim vrijednostima informacijskih tehnologija bila je osnovna tematska odrednica konferencije od njenog početka. Stalna promidžba tehnologije i njene primjenjivosti u svakodnevnom životu i poslovanju učinila je WinDayse najvećom poslovno-tehnološkom konferencijom u Hrvatskoj...
Stoga se, osim samih tehnologija, na WinDaysima uvijek nastoji zorno pokazati konkretna korist informacijskih i komunikacijskih sustava. Jedna od iznimnih vrijednosti WinDaysa je također i okupljanje ključnih donositelja odluka iz privatnog, javnog i akademskog sektora te državne uprave koji aktivno sudjeluju na forumima i okruglim stolovima tijekom konferencije.

To je prilika da ugledni stručnjaci iz raznih sektora rasprave o aktualnim temama kao što su npr. doprinos inovacije u stvaranju konkretnih vrijednosti tehnologija, utjecaj ICT-a na razvoj, stvaranje i korištenje poslovnih prilika na domaćem, europskom i svjetskom tržištu te utjecaj tehnologija na svakodnevni život.

Rast Microsofta i razvoj WinDaysa pratio je i rast partnerske, ali i šire poslovne zajednice. Razvojem gospodarstva i IT je postao sve važnijim čimbenikom poslovanja, a WinDaysi su prerasli okvir tehnološke konferencije i usko stručnog događaja te postali središnje mjesto okupljanja stručnjaka, medija, državne administracije, gospodarstva i medija.

Ova svojevrsna „evolucija” iz tehnološkog u jedan od poslovnih događaja najvećeg značaja na nacionalnoj razni, temeljna je vrijednost ove konferencije. Otvaranje mogućnosti za razmjenu znanja i iskustva, stvaranje novih kontakata i sklapanje poslova osnovni su čimbenici uspjeha koji i dalje traje. Prema svim pokazateljima, razmjena znanja kroz WinDayse uvelike je pridonijela razvoju IT tržišta, što ovoj konferenciji daje poseban značaj.

Uvažavajući prijedloge sudionika, ukupnu gospodarsku situaciju i nove potrebe tržišta, Microsoft ove godine uvodi novi koncept konferencije. Neprekinuti razvoj jedan je od imperativa poslovanja Microsofta, pa je stoga novi koncept ovog događaja zamišljen kako bi svakom sudioniku osigurao još veću kvalitetu i dodanu vrijednost jer će konferencijama moći sudjelovati zajedno ili odvojeno – ovisno o poslovnim interesima. Novim konceptom konferencije sudionicima je omogućena dostupnost fokusiranim sadržajima te stvaranje mreže kontakata uz manji trošak novca i vremena. Također, na ovaj će se način sudionicima omogućiti dostupnost većoj količini zanimljivih i relevantnih sadržaja.

WinDayse 2009 tako čine tri konferencije: Microsoft WinDays 9 Business, Microsoft WinDays 9 Technology te Microsoft WinDays 9 virtualna konferencija. WinDays 9 Business i WinDays 9 Technology održat će se u tjednu od 20. do 23. travnja u Opatiji.
 

Microsoft WinDays 9 Business konferencija namijenjena je užoj ciljanoj skupini sudionika WinDays konferencije, poslovnim ljudima koji kroz svoje funkcije mogu značajnije profitirati korištenjem tehnoloških rješenja, onima koji izravno ili posredno donose odluke o IT ulaganjima te onima koji su zaduženi za primjenu tehnologije u organizaciji. IT tehnologija, proizvodi, rješenja i usluge mogu napraviti značajna unapređenja baš u segmentu smanjivanja troškova i povećanja učinkovitosti poslovanja i u privatnom i u državnom sektoru, a osiguravanje poslovne vitalnosti putem ulaganja u nova rješenja prioritet je svakog poslovnog subjekta.

Kako točnije mjeriti povrat ulaganja marketinške kampanje, kako prepoznati kupce kojima možemo prodati više, kako donositi upućene strateške odluke, kako formalizirati postupak upravljanja inovacijama – neke su od tema o kojima će biti riječi na poslovnom dijelu Windaysa. S obzirom na gospodarsku situaciju u ovom kriznom razdoblju ekonomske nestabilnosti, teme u ovom dijelu konferencije bit će iznimno značajne, aktualne i relevantne.


Microsoft WinDays 9 Technology konferencija namijenjena je visoko stručnoj i tehničkoj populaciji, ali i osobama zaduženima za nabavu novih proizvoda i tehnologija, kao i stručnjacima zaduženima za tehnološki razvoj i odabir platforme za poslovanje vlastitih tvrtki. U ovom dijelu konferencije sudionicima će se predstaviti tehnologija iza široke palete proizvoda i usluga, napredne mogućnosti programiranja kao i mogućnosti različitih Microsoftovih proizvoda.

Poseban će naglasak biti stavljen na upravljanje životnim ciklusom aplikacija. Predavanja u sklopu tehnološkog dijela također će pružiti uvid u Microsoftovu platformu Azure i novu tehnologiju cloud-computing te donijeti različite tehničke poglede na sustave kao što su Windows Server 2008, Windows Vista i Windows Mobile. Svakako treba napomenuti i to da je jedna od tema ovog dijela konferencije i novi operacijski sustav Windows 7 koji je u žiži velikog zanimanja svjetske javnosti.


WinDays 9 Virtual konferencija održavat će se virtualno – putem Interneta –  i to prije, za vrijeme, i poslije ostalih dviju konferencija, te s dodatnim „virtualnim konferencijskim danom” 24. travnja 2009.

Uz tradicionalna stručna predavanja na konferenciji, sudionike očekuju i večernje zabave, sponzorski program, zabavni popratni sadržaji i druge aktivnosti u kojima će se u opuštenoj atmosferi moći izmjenjivati iskustva s kolegama, partnerima ili korisnicima.
Uvođenjem novog koncepta WinDaysa, Microsoft iznova želi naglasiti važnost inovacije i onoga što donosi budućnost. Stoga je i moto ovogodišnje konferencije: Izaberi budućnost.