Sarajevo domaćin prve regionalne konferencije o poslovnim procesima i upravljanju znanjem

'BPM&KM Conference 2009'

Konferenciju organizira kompanija Infodom Sarajevo, tvrtka kći Infodoma Zagreb, koja sličnu konferenciju već sedam godina uspješno održava u Zagrebu
Sarajevo će 9. i 10. lipnja biti domaćin prve Regionalne konferencije o poslovnim procesima i upravljanju znanjem 'BPM&KM Conference 2009', koja će se usredotočiti na temeljna i ključna pitanja konkurentnosti i strategijskoga upravljanja s kojima se danas susreće gospodarstvo i javni sektor. Moto konferencije, koja se održava pod Visokim pokroviteljstvom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i u suorganizaciji s Ekonomskim i Elektrotehničkim fakultetom Sveučilišta u Sarajevu, jest 'Konkurentnost  kroz inovacije i upravljanje poslovnim procesima'. Među pokroviteljima je i BPM Institute. 
Kako prepoznati promjene potreba i probleme svojih kupaca, kako modernizirati poslovanje i inovacijama povećati konkurentnost svojih usluga i proizvoda te zbog čega informacijsko-komunikacijske tehnologije imaju nezamjenjivu ulogu za uspjeh u gospodarstvu temeljenom na znanju, samo su neke od tema o kojima će na konferenciji u Hotelu Holiday Inn govoriti vodeći domaći i inozemni stručnjaci iz privrede, sveučilišta i javnoga sektora.
'BPM&KM Conference 2009.' organizira kompanija Infodom Sarajevo, tvrtka kći Infodoma Zagreb, koja konferenciju slične tematike Business Process Conference već sedam godina uspješno održava u Zagrebu u suorganizaciji s nekoliko fakulteta i vladinih institucija.
Očekujući da će se Bosna i Hercegovina morati fleksibilno strategijski repozicionirati pod različitim vanjskim i unutarnjim utjecajima,  znanja, metode i alati za strateško upravljanje predstavljaju  jedan od najvažnijih nacionalnih kapaciteta. Upravljanje poslovnim procesima, suvremena znanja i tehnologije omogućit će Bosni i Hercegovini ubrzano moderniziranje poslovanja, skraćujući put razvoja koje su prošle razvijenije zemlje dok joj, s druge strane, njezina multikulturalnost omogućava da bude značajan europski proizvođač internetskih sadržaja.

-----
Ciljevi Konferencije:
• Afirmiranje spoznaje o prednostima ekonomije temeljene na znanju – Knowledge Based Economy.
• Ubrzavanje uvođenja metoda upravljanja poslovnim procesima i upravljanja znanjem.
• Fokusiranje na temeljna i ključna pitanja konkurentnosti i strategijskoga upravljanja s kojima se susreću
menadžeri, kako u privredi, tako i u javnom sektoru.

Trajni su fokus Konferencije teme i pitanja poput:
• Kako ubrzati poslovne procese, smanjiti troškove, komercijalizirati inovacije, razviti organizacijska znanja i
stalno učiti zaposlene?
• Kako modernizirati poslovanje i poboljšati poslovne performanse?
• Kako prepoznati promjene potreba i probleme svojih kupaca?
• Kako inovacijama povećati konkurentnost svojih usluga i proizvoda?
• Kako se strategijski repozicionirati pod utjecajem vanjskih i unutarnjih čimbenika te transformirati poslovne modele?
• ICT kao snažna poluga za uspjeh u ekonomiji temeljenih na znanju (uz inovacije i nova znanja zaposlenih).

Infodom d.o.o. Sarajevo u BiH posluje od prosinca 2007. godine. Infodom posluje u području rekonstruiranja poslovnih procesa, IT konzaltinga, razvoja aplikativnog softvera, instalacije i podrške ICT rješenjima te podrške korisnicima informatiziranih sistema. Softverska su rješenja te kompanije temeljena na svjetskim tehnologijama, uz najviše partnerske statuse IBM-a, Microsofta i Oraclea te su podržana iskustvom i znanjem međunarodnih institucija, kao što su BPMInstitute, Project Management Institute, Knowledge Management Consortium International i TeleManagement Forum. 

www.abrakadabra.hr
danijela.cavlovic@abrakadabra.hr