Putovanjem protiv stresa

Terme Jezerčica

U kraju Matije Gupca svakako treba posjetiti Terme Jezerčica. Nalaze se u Donjoj Stubici neposredno uz Park prirode Medvednica, svega dvadesetak kilometara od Zagreba. Uvijek odsjedam tamo iz više razloga. Hotel nije prevelik. Ima 48 soba, pa nemate osjećaj neke gužve i užurbanosti. Nakon privatizacije prije par godina u potpunosti je obnovljen i sve su sobe veoma moderno i ukusno uređene. U svakoj je i televizor te sef za dragocjenosti. Boravak će učiniti ugodnijim i inteligentan sustav soba, gdje umjesto ključa služi plastična kartica. Kvalitetu usluge i čistoću jamči Vam i certifikat za kva
U velikome se restoranu, u kojemu se poslužuju obroci za hotelske i vanjske goste na švedskom stolu, organiziraju i svadbe i druga okupljanja. Hotel je poznat po konfgresnome turizmu i veći je dio godine popunjen takvim gostima. Za to su osigurane četiri kongresne dvorane i sva potrebna oprema za prezentacije. Najveća prima 200 uzvanika. U hotelu je zona za bežični Internet.

Bazeni i Wellness

Najveće je bogatstvo  prirodna ljekovita izvorska termalna voda (38°C), koja je u zatvorenome i otvorenim bazenima te wellness centru, ali je provedena cijelim kompleksom hotela i u svakoj sobi. U sklopu je hotela fitness dvorana, a na vanjskim su bazenima i tobogani za djecu. U zatvorenome su bazenu i jednom od otvorenih dijelovi za masažu vodenim topom te mlazovima vode i zraka. Možete sjesti ili leći i ugodno se opustiti. Pored je i wellness centar s dvije finske saune različitih temperatura zraka, turskom kupelji i jacuzzijem. U zoni za opuštanje možete se opustiti uz topli čaj i voće.

Masaže i razni tretmani posebna su priča i učinkoviti su u borbi protiv stresa te otklanjanju znakova starenja (anti-age), neestetskih pojava i općenito u očuvanju zdravlja. Nude Vam se razne zapadne holističke i istočnjačke tradicionalne tehnike, masaže  blatom i čokoladom, pa čak i tretmani u sauni. Prije nego što se odlučite za neku, na jednom TV kanalu u sobi možete pogledati što se i kako radi. Da biste uživali u svemu ovome, možete doći i samo na jedan dan kupanja ili boravka u Spa centru. Naravno, najbolje je iskoristiti neki od prigodnih paketa, kao Odmor u Zagorju, Ronjenje u Termama, Opuštanje u dvoje, Proljetno osvježenje za umirovljenike i Viteški turnir koji se održava 5. –6.lipnja s prijevozom do dvorca Oršić, ulaznicom i srednjovjekovnom večerom.

Osim blagodati bazena i sauna, upoznajte i park u Stubičkim toplicama ili šumu Kamenjak. Svega nekoliko kilometara dalje, u Gornjoj Stubici, posjetite spomenik posvećen Matiji Gupcu i muzej u dvorcu Oršić. Provezite se etno selom Pasanci s obnovljenim starim drvenim kućicama ili popijte piće u hladovini pet stoljeća stare Gupčeve lipe, pokraj crkve. Pogledajte spomenik-avion prvome hrvatskom pilotu. Obavezno napravite mali izlet do Marije Bistrice i poznatoga svetišta, a tu je i ostatak Zagorja.
                                                                                                                                BP
   


Toplička 80, 49249 Donja Stubica
Tel: 049 / 200 600; 049 / 200 666
Fax: 049 / 200 601
e-mail: info@terme-jezercica.hr
www.terme-jezercica.hr