Combis: Uvijek korak ispred

Regionalni sistem integrator već je četvrt stoljeća aktivan sudionik u kreiranju IT povijesti ovog dijela Europe. Prema istraživanjima IDC Adriaticsa, Combis je ne samo vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj, nego i među vodećim ICT tvrtkama Adriatic regije u segmentu pružanja usluga. 
Na regionalnom tržištu Combis je projektno prisutan duže od 20 godina, a gotovo cijelo desetljeće pokazuje svoju snagu kroz raširenu servisnu mrežu u regiji.
U području međunarodnog poslovanja ta informatička tvrtka radi na projektima u sektorima telekomunikacija i financija. Proizvodi i usluge koje nudi međunarodnom tržištu pomno su selektirana poslovna rješenja za koja posjeduje najvišu razinu ekspertize.

Sve što nam pruža IT

Svjedoci smo novog sustava u kojemu digitalno postaje vezivno tkivo svega. Mijenja se način na koji se krećemo, a takozvana nova mobilnost duboko mijenja tržište. Najbolji primjer nove mobilnosti su promjene i poboljšanja u automobilskoj industriji koje su kreirale novo okružje i stvorile priliku za pozicioniranje novih proizvoda i usluga - jer vozač više ne mora pratiti cestu. Tako su se s digitalnim zaslonom na automobilu otvorile potpuno nove mogućnosti oglašavanja, promocija određenih dionica na putovanju, posebnih ponuda u realnom vremenu ili promocija koje ovise o specifičnoj geolokaciji.
Osim toga širi se okruženje senzora i sve je bogatije. Tehnologija izvlači i analizira podatke, kreirajući svugdje unapređenja u svakodnevnom životu. Big data je još veći negoli ranijih godina i postaje sve osobniji. Od uređaja za meditaciju preko dječjih monitora, prijenosnih 3D skenera, izrazito naprednih nosivih uređaja koji prate naše zdravlje do potpuno povezanih kuća. U svijetu smo u kojem se sve nadgleda, snima, dijeli i analizira. 

Uspjeh u budućnosti zajamčen je prilagođavanjem promjenama u sadašnjosti. Formula koju Combis primjenjuje u svom poslovanju već četvrt stoljeća

Kompanije i brandovi danas imaju pristup informacijama za koji nisu mislili da će ikada biti moguć. Kako vlastito tijelo okružujemo senzorima tako znanje o tome što korisnici rade, osjećaju ili čak razmišljaju uistinu postaje stvarnost. Ekstrakcija tako dobivenih podataka omogućuje kompanijama kreiranje novog vala proizvoda i usluga, a analitika predviđanja da utječu ili predviđaju ponašanje kupaca vezano uz prodaju proizvoda. 
Dodatno, značajni su i učinci demokratizacije. Prije smo se oslanjali samo na druge, posrednike - za kontroliranje, objavljivanje, umnožavanje, distribuiranje i prodaju. Danas je prekinut takav tradicijski način poslovanja - sada se kupcu možemo obratiti direktno i direktno s njim poslovati.
Sve su to trendovi nastali uz pomoć i na temeljima ICT-a koji snažno mijenja naše živote i poslovanje. Nije više pitanje što nas mijenja već kako nas mijenja i kako mi sami sudjelujemo u promjenama. 

Novi Combisovi aduti

Mogućnosti su neograničene, a svaki pojedinac i kompanija može ih iskoristiti na najbolji mogući način. Svi imamo priliku kreirati nešto novo s jednakim šansama za uspjeh. Vidljiva je demokratizacija kreativnosti.
S obzirom na to da je Combisova uloga pomoći kompanijama u eri brzih promjena i Combis je u procesu unutarnjih prilagodbi – tako se više ne definira isključivo samo kao sistem integrator, što znači da je kompanija koja implementira i integrira sustave već je Combisova uloga i savjetovati korisnike kako pronaći nove načine za povećanje svoje konkurentnosti te što bolje primijeniti postojeće ili nove IT sustave. 
U cilju da korisnicima ponudi mogućnost kreiranja prednosti u digitalnoj ekonomiji, Combis mijenja svoju poslovnu ponudu -  tu su cloud i big data rješenja, poput novog Huskyja, zatim Smart Metering, odnosno napredno upravljanje energetskom potrošnjom, Enterprise Marketplace, Customer relationship management (CRM) integriran s mobilnom aplikacijom i mnogi drugi. 

Svaka je promjena prilika

Nakon četvrt stoljeća od osnivanja Combis ima lidersku ulogu na regionalnoj IT sceni. Kroz sve ove godine Combisov je uspjeh odredila predanost inovacijama i odanost korisnicima. Ista će ideja zasigurno odigrati ključnu ulogu i u sljedećem razdoblju, oblikujući budućnost kreiranjem novih vrijednosti i prilika za korisnike, zaposlenike i društvo.            
Detaljnije o Combisovim poslovnim rješenjima i uslugama možete saznati na Combis konferenciji 24. i 25. rujna u Šibeniku.