suradnja

Fujitsu i Linux Red Hat

Fujitsu i Red Hat (Linux OS) ojačali svoj globalni savez za pružanje usluga potpore za Linux za okoliše ključne po uspješnost poslovanja. Tvrtke su razvile nove usluge za pružanje potpore za Linux.
Fujitsu i Red Hat već otprije rade na razvoju i prodaji softvera i sustava za rješenja Red Hat Enterprise Linux na platformama koje kombiniraju Red Hatov Enterprise Linux s Fujitsuovim serverima PRIMEQUEST i serverima PRIMERGY PC.


..

Što je Red Hat?

Red Hat  je jedna od Linux distribucija koja se preporučuje korisnicima koji se žele upoznati sa Linuxom na što jednostavniji način. Odlikuje je jednostavnost instalacije. Kao i distribucija SuSE, i ova distribucija ima nešto po čemu se prepoznaje, a to je aplikacija Linuxconf, pomoću kojeg se može konfigurirati čitav sustav.

RedHat je dugo vremena bila jedna od najpopularnijih distribucija u svijetu, a iz nje je nastala distribucija Fedora.

Red Hat je nastao 1994. godine, i tada je bio prva distribucija koja je koristila RPM pakete. Red Hat Linux 9, završna inačica, završila je s izdavanjem 30. travnja 2004., a Fedora Core koji je proizašao iz Red Hata, nastavlja se nadograđivati. (podaci preuzeti iz Wikipedije)

Red Hat Linux

7.1.2009.