Održan seminar o OpenERP-u u Hrvatskoj

U organizaciji tvrtke OpenERP-a i partnera; Aplikacija, Infodom i Infokom u zagrebačkom hotelu Four Point Sheraton održan  je danas seminar "Otkrijte OpenERP u Hrvatskoj".
Na poziv certificiranog partnera  OpenERP-a i tvrtke InfoDom, uvodno predavanje održao je prof. dr. Neven Vrček sa Fakulteta za organizaciju i informatiku na temu "Softver otvorenog koda nasuprot licenciranom softveru" te naglasio da je otvoreni pristup daleko više od programskog proizvoda. „Suvremene ERP sustave treba gledati kao na informatičku infrastrukturu bogatu API-ima koji omogućuju visoku prilagodljivost organizacijskim potrebama. Od organizacije se očekuje da u takve sustave ulaže znanje i razvija vlastiti kreativni potencijal“,  izjavio je prof. Vrček.
Kratku prezentaciju je održao Salvatore Provenzano iz Open ERP-a o samom proizvodu i demonstrirao poslovni model: „Mi smo proizvođači poslovnog softvera i želja nam je pružiti potpuno stabilna i prilagođena rješenja koja će ispuniti zahtjeve korisnika. Zahvaljujući ovom seminaru, namjeravamo razviti našu mrežu korisnika u Hrvatskoj i potpuno iskoristiti potencijal ovog rastućeg tržišta“.

U ime tvrtke Infokom, zanimljivu prezentaciju je održao Marko Carević, voditelj za OpenERP koji se osvrnuo na korištenje OpenERP-a u Hrvatskoj. U okviru prezentacije pokazana je  lokalizirana verzija OpenERP-a za hrvatsko tržište koja omogućava korisnicima u Hrvatskoj da počnu koristiti OpenERP u skladu sa zakonodavnom politikom i računovodstvenom praksom u Hrvatskoj.

Hrvoje Sagrak, direktor prodaje iz InfoDoma je istaknuo vrijednosti za OpenERP korisnike koje InfoDom sa svojim domenskim znanjima i stečenim domaćim i regionalnim referencama u javnom i privatnom sektoru pruža, od poslovnog konzaltinga, upravljanja poslovnim procesima, projektiranja rješenja, te razvoja i implementacije OpenERP modula, s cjelovitom podrškom kroz čitav životni ciklus sustava. Primjena svjetskih referentnih modela i najboljih praksi, uz težište na postizanju i očuvanju organizacijskog znanja za konkurentno poslovanje u dinamičnom poslovnom okruženju, s brojnim timom funkcionalno i tehnološki certificiranih stručnjaka jamac su visoke razine kvalitete usluga i prepoznavanja poslovnih potreba koje InfoDom sada i za OpenERP korisnike nudi, uz osiguranje pune interoperabilnosti u suvremenoj e-Upravi i e-poslovanju gospodarskih subjekata. 

Gordan Čuić, software developer iz tvrtke Aplikacija d.o.o. predstavio je OpenERP module za zdravstvene ustanove. „Mi primjenjujemo softver od 1997, a od 2011. koristimo OpenERP. S OpenERP-om učinkovitije kontroliramo troškove najnižih organizacijskih jedinica, službi i ispostava jedne zdravstvene ustanove“, izjavio je g. Čuić.
10.12.2013.