Suradnja Ericssona i Sonaecoma

Probni rad IMS-integriranog IPTV middlewarea

Tvrtka Ericsson objavila je potpisivanje ugovora s portugalskim triple play operatorom Sonaecomom vezan uz osiguravanje i integraciju vlastitog end-to-end IPTV rješenja temeljenog na otvorenim standardima. Ovo uključuje Ericssonov novi IMS-temeljen IPTV middleware koji operatorima omogućuje ponudu personaliziranih i interaktivnih TV doživljaja pretplatnicima.
Ericsson će nadograditi Sonaecomov IPTV sustav isporukom i integracijom nove generacije end-to-end IPTV rješenja - novi IMS-temeljen IPTV middleware i mrežnu infrastrukturu, kao i video procesorsku platformu visoke i standardne definicije Tandberg Televisiona.

Što je IMS?
IMS je end-to-end rješenje koje operatorima omogućuje izravnu mogućnost prihoda prilikom razvoja prema all-IP komunikacijama i mogućuje kontinuirani pristup nizu novih multimedijskih usluga putem fiksnih i mobilnih mreža.
Ericssonov IPTV middleware je prvo rješenje u svijetu predintegrirano s IMS-om,a njegova fleksibilnost i skalabilnost omogućit će Sonaecomu brzo kreiranje, ispitivanje i implementaciju različitih TV usluga s naglaskom na funkcionalnosti u području interaktivnosti i mobilnosti. Cilj je individualizacija zabave te stvaranje komunikacijskog paketa prilagođenog pojedinom korisniku. Sam IPTV eko sustav temelji se na otvorenim standardima i dizajniran je u skladu sa specifikacijama Open IPTV Foruma.Ericsson
27.6.2008.