Diskobolos 2010

Pobjednici prošlogodišnjeg Diskobolosa su Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvo pravde, Institut Mihajlo Pupin, Saga, EuroSky i poslovna škola Milutin Milanković iz Beograda, kao i Ministarstvo za informaciono društvo Crne Gore, Musala Soft iz Sofije, Lanaco iz Banja Luke, Telfor, Radio Beograd, Mikroknjiga i IBM.
A e-Skills Week održan u ožujku, na inicijativu Evropske komisije, sproveden od strane DIGITAL EUROPE i EUN Schoolnet iz Bruxellesa, dotakavši informatičkom obukom 65 milijuna ljudi, istakao se više od ostalih ostvarivši uvjerljivu pobjedu u kategoriji obrazovanja.
Završnom svečanošću u hotelu Continental Beograd, 21.12.2010. dodjelom međunarodnih priznanja Diskobolos, proglašena su najkvalitetnija prošlogodišnja rješenja u primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija u gotovo svim sferama privrede i vanprivrede. Prisutni su imali priliku videti i prezentaciju velikog broja prispjelih ostvarenja iz SAD, Indije, Velike Britanije, Belgije, Italije, Španjolske, Rumunjske, Bugarske, kao i bivših jugoslavenskih zemalja.       
Uz mnoge druge domaće i strane uzvanike, u ime Hrvatskog informatičkog zbora događaju je prisustvovao predsjednik Mladen Glasenhard. Od mnošva nagrada i priznanja, dvije su pripale tvrtkama iz Hrvatske: Mag informatici, Zagreb - MAG-ERA u kategoriji „Usluge“ i Otvorenom društvu za razmjenu ideja (ODRAZI), Zagreb, u kategoriji “Projektovanje”
(Informacija: DISKOBOLOS)
11.1.2011.