INFuture2013: Information Governance

6.-8.studenog 2013. u Double Tree Hilton hotelu u Zagrebu će se održati konferencija INFuture2013.
Međunarodna konferencija pod nazivom INFuture: Budućnost informacijskih znanosti, održava se svake dvije godine u organizaciji Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine riječ je o četvrtoj u nizu INFuture konferencija.

Osnovni cilj ovih konferencija jest na međunarodnoj i regionalnoj razini okupiti stručnjake iz akademskih institucija, vladinih udruga, agencija, poslovnih kompanija i istraživačkih centara, odnosno iz šireg područja informacijskih znanosti i srodnih struka, kako bi se stvorila platforma koja bi omogućila razmjenu iskustava i potaknula nova suradnja.
Na konferencijama se istražuje uloga informacijskih znanosti i srodnih područja kroz tehnološke, poslovne, obrazovne, istraživačke, organizacijsko- komunikacijske i kulturološke aspekte proizašle iz razvoja tehnologije, tržišnih potreba, europskih razvojnih smjernica,  znanstveno-nastavnog rada, te situacije u Hrvatskoj, Europi i šire.

Na ovogodišnjoj konferenciji INFuture2013 uz ostale, obraditi će se teme poput upravljanja informacijama i znanjem, primjene u e-društvu, e-upravi, EU infrastrukturne integracije, upravljanja poslovnim procesima, poduzetništva 2.0, računarstva u oblaku, jezične tehnologije, semantičkog web-a, digitalnog očuvanja,  zaštite i sigurnosti podataka, novih izazova u interdisciplinarnom obrazovanju i mnoge druge.
 

Osim pozvanih predavača, izlagača radova, na konferenciji je moguće predstaviti kompaniju, softver ili proizvode, usluge, projekte ili aktivnosti vezane uz informacijsku i komunikacijsku tehnologiju.
Uz konferenciju organizirani su okrugli stolovi, promocije knjiga, multimedijska predstavljanja, prezentacije projekata,  i dr.
Sve informacije o konferenciji nalaze se na web stranici http://infoz.ffzg.hr/INFuture/.
3.9.2013.