Ljudski kapital

U Zagrebu je 24. ožujka, održan SAP Human Capital Management dan na kojem je sudjelovalo više od stotinu uzvanika iz cijele Hrvatske.
Predavanja i radionice održali su vrhunski stručnjaci koji dolaze iz SAP-ovih  partnerskih tvrtki KING-ICT, Siemens i S&T.
Raspoređivanje zaposlenika, procesa i strategija vezanih za ljudske potencijale preduvjet je za poslovni uspjeh. Stoga je potrebno preobraziti tradicionalne HR funkcije u sveobuhvatni program za upravljanje ljudskim kapitalom. Sudionici SAP HCM dana mogli su kroz predavanja doznati kako maksimizirati vrijednost zaposlenika i rasporediti njihove vještine, aktivnosti i znanja sukladno poslovnim ciljevima i strategijama. Alati koji osiguravaju nesmetano maksimiziranje tih vrijednosti sadržani su u rješenju SAP ERP HCM koje osim tradicionalne funkcije praćenja i obračuna plaća, pruža alate za upravljanje, mjerenje i nagrađivanje rezultata zaposlenika i timova. Iskorištavanjem tih integriranih HCM (Human Capital Management) alata moguće je dobiti uvid i kontrolu vezanu uz sve HCM procese. Njihovom je prilagodbom moguće značajno unaprijediti produktivnost zaposlenika na aktivnosti koje tvrtki dodaju stvarnu vrijednost.

O važnosti održavanja SAP Human Capital Management dana govori činjenica kako su prezentacije održali stručnjaci sa više od 20 godina radnog iskustva u HR-u, koji osim značajnog poslovnog iskustva danas predstavljaju ključne nositelje HCM promjena u Hrvatskoj i Regiji.
6.4.2011.