Smallworld dan 2010

U organizaciji tvrtke Multisoft ovlaštenog regionalnog partnera GE Energy partnera u Hrvatskoj održan je jednodnevni susret korisnika Smallworld CST.
Skupu su prisustvovali učesnici iz tvrtki korisnika navedene tehnologije HEP, HT, Gradskog ureda za katastar grada Zagreba, FER, kao i potencijalni korisnici iz drugih organizacija. Potporu organizaciji dali su predstavnici partnera i sponzora GE Energy i HP. Nakon uvoda  održane su prezentacije kojima je prikazana snaga i vodeća uloga Smallworld tehnologije.  Predstavnik GE Energy g. Paul Barron, Director Channels&Alliances osvrnuo se je na aktualni razvoj Smallworld tehnologije, aplikacijska rješenja i Smart Grid koncept. Nadovezujući se na izneseno izlaganje prof.dr.sc. Davor Škrelec  iz FER održao je predavanje o konceptu Smart Grida u elektroenergetici.
Predstavnici Multisofta su uz osvrt na novosti u primjeni Smallworld tehnologije predstavili dva značajna proizvoda GE Energy: Smallworld/MapFrame za podršku mobilnim ekipma  i FTTx develper za podršku razvojau i eksploataciji modernih optičkih mreža u telekomunikacija. Multisoft je također predstavio novosti kojima podržava kvalitetniji rad svojih korisnika. To su realizacije novih kartografskih normi u Smallworld okruženju, koje su u sklopu približavanja EU stupile na snagu u ovoj godini te uvođenje WEB portala za Zapaženi su bili prikazi korisnika  koji su predstavili projekte realizirane u suradnji s tvrtkom Multisoft na osnovi Smallworld tehnologije u realnom poslovnom okruženju. Prezentirana su rješenja: Milan Milunović, HEP „Planiranje elektroenergetskog sustava“, Irena Džunić, ured za katastar grada Zagreba „Vođenje katastra vodova grada Zagreba“, Krešimir Leko, HT  „Izgradnje DDS sustava za dokumentaciju i projektiranje u HT“

(Informacija Multisoft)
9.11.2010.