Uvođenje IPv6 protokola

Zajednička konferencija RECRO-NETA i Cisco Hrvatska pod nazivom Uvođenje IPv6 protokola u korisničke mreže, održati će se u utorak 19.04.2011. u hotelu Aristos u Zagrebu.
Na konferenciji će biti prezentirana potreba i tehnike uvođenja IPv6 protokola u korisničke mreže. Ove je godine IANA (tijelo za dodjelu javnih IP adresa) dodijelila i zadnji raspoloživi blok IPv4 adresa regionalnim organizacijama koje dalje raspodjeljuju adrese (za Europu RIPE). U toku godine, očekuje se da će i ove regionalne organizacije dodijeliti zadnje dobivene IPv4 adrese krajnjim korisnicima.
Kako bi se riješio ovaj problem, još prije petnaestak godina definiran je IPv6 protokol koji kao najbitniju prednost donosi praktički neograničen broj IPv6 adresa. Međutim, uvođenje IPv6 protokola traži dokonfiguraciju mrežne opreme i računala za IPv6 uz postojeći IPv4 protokol a što je bio i glavni motiv da se ovo uvođenje odgađalo.

S druge strane, za samo nekoliko mjeseci, na Interentu će se pojaviti lokacije koje će biti dostupne samo putem IPv6 protokola. Kako ne bi ostali bez mogućnosti IP komunikacije s ovakvim lokacijama (npr. web do/sa ovakvih lokacija) i kako bi se pripremili za primarni protokol komunikacije sutrašnjeg Interenta, potrebno je u korisničke mreže uz IPv4 uvesti i IPv6 podršku.

 

(Kontakt: Ivana Erceg, voditeljica marketinga RECRO-NET, 01 3030 697)
6.4.2011.