Videoconference Day

Cisco i Cisco Gold Partner RECRO-NET  u Zagrebu su 12. studenoga, vrhunsku tehnologiju povezivanja udaljenih lokacija.
Brojnim gostima iz vodećih hrvatskih kompanija prezentirana je Cisco TelePresence tehnologija koja donosi revoluciju u modernim komunikacijskim oblicima. Proistekla iz činjenice da današnja poslovanja zahtijevaju od nas da budemo istovremeno na dva različita mjesta, ova tehnologija na najbolji način spaja niz poslovnih, gospodarskih, ekoloških i stručnih elemenata uvodeći nas u novi svijet komunikacije.

Predstavljeno je Cisco TelePresence rješenje koje omogućuje potpunu međuljudsku komunikaciju na daljinu. Vizualni efekti poput kontakta očima, geste i artikulacije u potpunosti se prenose putem Interneta, u stvarnom vremenu te po prvi puta uklanjaju fizičke granice poslovnih sastanaka. Na taj način ostvaruju se znatne uštede vremena i novca.
U demo prezentaciji opreme, spajajući se s RECRO-NET uredom u Sarajevu i  Zagrebu, te Tandberg uredom u Oslu na najbolji je način prikazana mogućnost ove tehnologije. Za vrijeme spajanja s Oslom iz Tandeberg ureda spojili su  i bolnicu u Oslu gdje je implementiran ovaj sustav. Tamo je liječnik bolnice ispričao svoja iskustva s telepresencom.  Na taj način predstavljen je izuzetan kvalitativan pomak u mogućnostima kako liječenja tako i povezivanja na udaljenim lokacijama, sve u visokoj rezoluciji.
Nakon službenih predavanja predstavljen je i Cisco Telepresence show room, gdje se u direktnom kontaktu s kolegama iz Cisco Srbije prezentirane prednosti korištenja ovih soba u poslovnom svijetu.
Zadovoljstvo učesnika seminara potvrđeno je putem anketa koje su popunili dodijelivši seminaru ukupnu prosječnu ocjenu 4.8 od mogućih 5.
17.11.2010.