Zeitgeist: Korak naprijed

Zeitgeist Hrvatska poziva na svjetsku premijeru dokumentarnog filma "Zeitgeist: Korak naprijed", koja će se održati u zagrebačkom kinu Europa u subotu 15.siječnja 2011. godine u 19:00 sati.
Premijera filma dio je najvećeg spontanog neprofitnog projekta koji je svijet ikada vidio. Film će se, naime, simultano prikazati u nekoliko stotina kinematografa diljem svijeta u više od 60 država i na više od 30 jezika. Kompletna logistika za ovaj pothvat osigurana je spontanom, neprofitnom samoorganizacijom tisuća ljudi koji žele ukazati na činjenicu da ljudska vrsta srlja u neminovnu propast bez hitne, radikalne i korjenite promjene nas samih i načina na koji se odnosimo jedni prema drugima i planeti na kojoj živimo.
Zeitgeist pokret nastao je povezivanjem istomišljenika nakon što su objavljena prva dva dokumentarna filma Zeitgeist (2007.) i Zeitgeist Addendum (2008.). Oba dokumentarna filma krasi značajka da su na nov i šokantan način pokazala pravu sliku svijeta u kojem živimo, ukazujuči na dominaciju pervertiranih vrijednosti na kojima se temelje institucije koje čine društvo i kulturu kakvu poznajemo.
Za razliku od sličnih poziva na promjene, Zeitgeist pokret predlaže sasvim konkretna rješenja bez oružanih revolucija, nasilja, vođa, institucija i novca, nadilazeći postoječe ideološke i dogmatske okvire.
11.1.2011.