TrustPort uvodi novu generaciju antivirusnih programa u 2014 verziji

TrustPort, proizvođač antivirusnog softvera i aplikacija za PC i mobilne platforme  je pustio u prodaju  novu verziju svog sigurnosnog rješenja za zaštitu računala i pametnih telefona.
TrustPort proizvodi u 2014 verziji će ponuditi cjelovito i pouzdano sigurnosno rješenje za kućne korisnike i tvrtke . Nova generacija antivirusni h programa će sigurnost podići na još višu razinu.
 Korisnici će primijetiti mnoga korisna poboljšanja . Novo grafičko korisničko sučelje  je prilagođeno dizajnu Windowsa 8, te je optimizirano za korištenje sa zaslonima osjetljivim na dodir. Programeri  tvrtke su poboljšali TrustPort vlastito skeniranje i ubrzali proces skeniranja za sve engine u TrustPort softveru. Pojednostavljen je sustav nadogradnje softvera .  Napredni korisnici će cijeniti ne samo mogućnost za stvaranje boot CD diska za Windows 8 , već i mnoge nove funkcije vatrozida . Korisnici mogu birati između više profila ( Home , Work , javne mreže ) i definirati vlastita firewall pravila i konfiguracije za rad u više mreža .
TrustPort tvrtka u osnovi nudi svojim korisnicima multiplatformno rješenje.  Mobilna TrustPort Skytale i TrustPort Portunes rješenja su dodana u tri PC sigurnosna programa TrustPort Internet Security, TrustPort Total Protection i TrustPort alati. Ako korisnik instalira te programe na svojim smartphone uređajima, koji  rade pod Android ili iOS platformi, oni mogu slati sve svoje osjetljive podatke između svog računala i mobilnog uređaja kroz oblak za pohranu.  TrustPort Skytale šifrira SMS i kratke tekstualne poruke na e-mail klijenta, a aplikacija TrustPort Portunes korisnicima nudi savršenu zaštitu za svoje osjetljive podatke, kao što su lozinke, PIN-ove ili privatne bilješke.
TrustPort proizvodi za mobilne platforme Android i iOS također su poboljšani. Korisnici pametnih telefona mogu skinuti neke TrustPort Android aplikacije kroz tzv APK sustav, bez potrebe za registraciju s Google Play. Funkcija daljinskog upravljanja je uključena u TrustPort Mobile proizvode u slučaju gubitka ili krađe smartphone-a.
Mrežni administratori će cijeniti nove intuitivne funkcije TrustPort središnjeg upravljanja. Promjene se ponajprije odnose na sljedeće : Automatski update ,mogućnost za stvaranje unaprijed dogovoreni h  zadataka za čišćenje, antivirusnu karantenu, na zahtjev skeniranje , aktivaciju antivirusnih promjena, klijenta za upravljanje i deinstalaciju , TrustPort Security elements deinstalaciju , te ponovnog pokretanja ili isključivanja pojedinačne radne stanice . Razvojni programeri također mogu lakše raditi s planiranim zadacima . Sada je moguće kopirati ili definirati zadatke za daljinsku obnovu i konfiguraciju radne stanice na tvorničke postavke . Administratori također mogu izvoziti popis radnih mjesta u tekstualnu datoteku ( CSV) i brže raditi  backup s TrustPort Mamagement .

"Uvjereni smo da će poboljšane verzije TrustPort proizvoda biti od širokog interesa ne samo za kućne korisnike, već i za tvrtke. Vjerujemo  da će zahvaljujući bržem radu u novoj verziji sa središnjim upravljanjem, ovaj proizvod biti popularan ne samo u velikim korporacijama, već i manjim tvrtkama ", kaže Pavel Mrnustik, CEO TrustPort .
Svi dosadašnji korisnici mogu besplatno prijeći na novu verziju jednostavnim downloadom nove odgovarajuće verzije, koristeći stari licencni kod.
24.10.2013.