Ericsson Nikola Tesla pustio u rad LTE u Armeniji

Ericsson Nikola Tesla i armenski Ucom ugovorili su isporuku LTE mreže u ožujku ove godine. Napredna LTE mreža je sada puštena u rad u glavnom gradu Yerevanu.
Puštanje u rad ove mreže, na temelju najnaprednije Ericssonove višestandardne radijske opreme te najboljeg u klasi Antenna Integrated Radio (AIR) sustava, odgovara na brzorastući podatkovni promet u Armeniji te će građanima Armenije omogućiti veću kvalitetu i brzine te naprednije aplikacije. Softverski paket Ericsson Expert Analytics će, na temelju analitike u stvarnom vremenu, Ucom-u omogućiti da unaprijedi korisnički doživljaj, predvidi njihovu razinu zadovoljstva te automatski poduzme potrebne akcije za poboljšanje.

Uz pomoć nabrojanih rješenja Ucom-ova 4G+ mreža nije samo najbrža u Zakavkazju već odgovara i na rastuće potrebe krajnjih korisnika. Brza isporuka ove napredne mreže ne bi bila moguća bez predanog rada stručnjaka Ericssona Nikole Tesle na ovom zahtjevnom izvoznom projektu. “S ponosom puštamo u rad ovo visoko inovativno rješenje, koje će našim korisnicima omogućiti da uživaju u daleko boljim širokopojasnim internetskim vezama i brzinama do 250 Mb/s, poput drugih korisnika na najnaprednijim telekom tržištima. Uz rastuća očekivanja naših korisnika drago nam je što ćemo im omogućiti bolja korisnička iskustva te držati korak s najnaprednijim kompanijama svijeta”, - izjavio je Hayk Yesayan, izvršni direktor Ucom-a na posebnoj svečanosti u Yerevanu prilikom puštanja u rad napredne LTE mreže. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je komentirala: “Ponosni smo da zajedno s Ucom-om građanima donosimo najmoderniju LTE Advanced tehnologiju, koje prije nije bilo na ovom tržištu. Ericsson i Ucom će ovim puštanjem u rad proširiti pokrivanje mobilnim širokopojasnim pristupom te osigurati brzi i pouzdani mobilni Internet još većem broju korisnika.

Ovo je važan korak u našoj prisutnosti na armenskom tržištu i s veseljem ćemo nastaviti podržavati daljnji razvoj armenskog mobilnog sektora”. Ericsson je svjetski tržišni lider u LTE tehnologiji uz više od 200 LTE ugovora u radijskoj pristupnoj mreži u više od 100 zemalja te preko 500 tisuća radijskih baznih stanica u komercijalnom radu. Prisutan je na svim najvećim LTE tržištima uključujući SAD, Japan i Južnu Koreju te isporučuje LTE opremu 9 od 10 najvećih mobilnih operatora u svijetu (CMCC, Verizon, AT&T, CT China, Softbank, Sprint, T-Mobile, KDDI i SKT).

Izvor: Ericsson
26.9.2016.