Finalisti microsoftova programa Software StartUp Academy

Između više od 500 mladih, odabrani su finalisti programa Software StartUp Academy kojeg Microsoft Hrvatska provodi četvrtu godinu zaredom s ciljem da, kroz niz predavanja, radionica i rad s mentorima, mladim poduzetnicima omogući ulazak u poslovni svijet.
Program je tijekom protekle godine pohađalo više od 500 studenata i mladih u Splitu, Osijeku, Šibeniku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu gdje su im u razvoju poslovnih ideja pomagali mentori, stručnjaci iz lokalne zajednice, a cijeli program omogućila snažna mreža partnera projekta u svakome gradu. Odabranih sedam finalista svoje će radove predstaviti 28. travnja na WinDays16 konferenciji u Poreču, gdje će pobjednika odabrati stručni žiri sastavljen od predstavnika Microsofta i predstavnika hrvatske start-up zajednice.

Najbolji projekt bit će nagrađen s 40.000 kuna, što će se pobjedniku omogućiti implementaciju rješenja. Također, po prvi put, svaki tim će imati svoj promotivni štand na WinDays konferenciji gdje će sudionicima konferencije moći odgovarati na pitanja vezana za njihove projekte.

Tim Canelio razvio prvi pametni (IoT) uređaj za treniranje pasa i pripadajuće mobilne aplikacije koji omogućuju edukaciju, motivaciju i trening pasa. Juvo – Home Friend je inovativni proizvod koji se brine za sigurnost djece te roditeljima osigurava smirenost i opuštenost po pitanju brige o djetetovom zdravlju i sigurnosti. Aplikacija OninO je platforma za ad-hoc komunikaciju na lokalnom području koja ima za cilj povezati ljude u svakom trenutku i na svakom mjestu te im omogućiti da stupe u interakciju s domaćinom događaja ili mjesta na kojem se nalaze. Gym Team iz Osijeka kreirao je web aplikaciju za vođenje teretane koja pojednostavljuje njene usluge i procese. PinList je brza, intuitivna i sigurna platforma za lokacijsko praćenje u realnom vremenu uz minimalnu potrošnju resursa i maksimalnu kontrolu privatnosti. Vjenčanje.online je mobilna i web aplikacija za automatizirano prikupljanje fotografija i video zapisa vjenčanja, no vrlo lako se može primijeniti na bilo kakvu drugu vrstu događanja. Serene.li je platforma koja automatizira repetitivne procese koje dizajneri svakodnevno obavljaj. Putem preglednih stranica Serene pospješuje komunikaciju s klijentom te on može vidjeti kako izgleda trenutni napredak prema traženom proizvodu i jednostavnim klikom na bilo koji dio neke slike može izravno zabilježiti svoje primjedbe.

Finale programa Software StartUp Academy održat će se 28. travnja u 20 sati u press centru konferencije WinDays, kada će također biti odabran pobjednički projekt.

(Informacija Alert d.o.o.)
19.4.2016.