HP predstavio nove uređaje među kojima je i očekivani Elite x3

Tvrtka HP Inc. predstavila je jučer Elite x3 jedinstveni uređaj koji spaja phablet, laptop i stolno računalo, svestrano rješenje za masivnu komercijalnu mobilnost.

Elite x3 je premijerno predstavljen na nedavnom Mobile World Congressu u Barceloni. Mobilni telefon HP Elite x3 s OS-om Windows 10 mobile na jednom jedinom uređaju spaja phablet te prijenosno i stolno računalo, omogućujući pritom nesmetanu uporabu ključnih aplikacija sa spomenutih uređaja. 


Elite x3 je prvi mobilni telefon osmišljen za poslovne korisnike koji u jednom jedinom uređaju donosi produktivnost phableta i prijenosnog i stolnog računala. „S uređajem HP Elite x3 vidimo u kojem se smjeru kreće budućnost računalstva – jedan jedinstveni uređaj koji se ponaša kao svaki drugi uređaj: suvremeno tehnološko rješenje za mobilno radno mjesto u kombinaciji s većim pogodnostima za IT“, naglasio je Nikola Puljiz, voditelj distribucije u HP-u. Očekuje se kako će mobilni uređaj HP Elite x3  na tržište stići ovog ljeta.

Između ostalih, HP je najavio i dva nova mobilna pisača za profesionalce u pokretu. Pisači „sve u jednom“ HP OfficeJet 202 i HP OfficeJet 250 kompaktni su i lagani te imaju baterije iznimno dugog vijeka trajanja, omogućuju brzi ispis te postižu najveći broj stranica koje se mogu ispisati s jednim tintnim uloškom u klasi. Oba pisača imaju ugrađenu zamjenjivu bateriju i adapter, te se mogu puniti preko električnih utičnica ili USB. Pisač HP OfficeJet 202  biti će dostupan u svibnju po cijeni od 2299 kuna s PDV-om dok će HP OfficeJet 250  biti dostupan u rujnu.

Prema rezultatima europskog istraživanja koje je naručio HP, donositelji odluka u IT sektoru brinu se za sigurnost uređaja, dok im dizajn i alati za suradnju postaju sve veći prioriteti. Tako je HP predstavio prijenosno računalo HP Spectre i novi portfelj premium proizvoda zajedno s rezultatima HP-ove suradnje sa svjetski poznatim dizajnerima Tordom Boontjeom i Jess Hannah. Rezultat suradnje ekskluzivna su limited edition prijenosna računala koja u sebi spajaju visoku umjetnost i vodeća tehnološka rješenja.


Za menadžere i profesionalce u pokretu HP je pripremio prijenosno računalo HP Spectre Pro 13 G1 s operativnim sustavom Windows 10 Pro. Osim rješenja HP Care Pack, prijenosno računalo HP Spectre Pro nudi i niz usluga namijenjenih poslovnim korisnicima, uključujući usluge konfiguracije HP Configuration, usluge implementacije HP Deployment, i prilagođene poslovne usluge HP Custom Business Services, a sve u cilju postizanja personaliziranog IT okruženja i kraćeg vremena postavljanja sustava. Male i srednje kompanije mogu se osloniti na IT podršku HP-ova Helpdeska (dio paketa vrhunskih usluga HP Care). Očekuje se da će kod nas 13,3-inčno prijenosno računalo HP Spectre biti dostupno u lipnju, i to po početnoj cijeni od 11.000 kuna s uključenim PDV-om.


Rezultati  istraživanja koje je naručio HP ukazali su na važnost snabdijevanja donositelja odluka u IT sektoru proizvodima sa lako upravljivim sigurnosnim rješenjima, a to donose upravo HP-ova obitelj premium prijenosnih, stolnih i tablet računala Elite, uključujući i novo računalo EliteBook Folio. Ti su uređaji sigurniji i jednostavniji za upravljanje od onih prijašnjih generacija. Osmišljeni su kako bi bila od pomoći IT profesionalcima koji imaju zadatak upravljati uređajima kompanije i osiguravati ih koristeći sigurnosna rješenja koja su ugrađena, a ne pričvršćena vijcima. Među rješenjima se ističu Client Security Software Suite, certificirani TPM, poboljšana zaštita na razini BIOS-a s tehnologijom HP Sure Start with Dynamic Protection ili čitač otisaka prstiju.

Dizajn predstavlja ključni element HP-ovih proizvoda Elite. EliteBook Folio je HP-ovo najelegantnije poslovno prijenosno računalo debljine tek 12,4 mm i težine manje od 1 kg. Karakterizira ga vrhunska izrada te dotjerano aluminijsko kućište obrađeno uz pomoć stroja za dijamantno rezanje metala kojim upravlja računalo (CNC) kako bi konačni proizvod bio iznimno tanak, ali snažan i izdržljiv.

 

21.4.2016.