Pokrenut novi poslovni news portal koji o domaćim tvrtkama izvještava na engleskom jeziku

ICTbusiness medijski projekt nastavlja sa širenjem.
Nakon pokretanja ICTbusiness TV emisije i preuzimanja portala Gameperspectives.hr, kao i ulaska audio servisa ICTbusiness Radio – Link, pokrenut je novi kanal distribucije sadržaja – ICTbusiness International Edition na engleskom jeziku koji se nalazi na adresi www.ictbusiness.biz. ICTBusiness.biz je novi poslovni portal na engleskom jeziku namijenjen izvještavanju o poslovanju domaćih ICT tvrtki i povezanih industrija i pojedinaca kroz dnevni pregled najaktualnijih trendova, vijesti i događanja na domaćem i globalnom tržištu.

Sadržaj portala donosi specijalizirane analize, teme, vijesti i reportaže iz domaće ICT industrije te intervjue s domaćim ICT stručnjacima koji su uspješni i koji svoje tvrtke, proizvode i usluge žele predstaviti svjetskom tržištu. Kao novost na medijskom tržištu ovaj portal bi trebao pomoći da se uklone jezične barijere u poslovnom svijetu, omogući hrvatskim ICT tvrtkama predstavljanje svojih proizvoda i usluga na globalnoj razini te omogući poslovnim partnerima iz cijelog svijeta da saznaju važne informacije o hrvatskim tvrtkama kako bi što lakše mogli uspostaviti poslovnu suradnju.

„Od 1. listopada 2016. ICTBusiness.info postaje još bogatiji. Slijedeći dosadašnji pravac širenja, u kojem je nakon pokretanja portala započeta istoimena TV emisija, a potom i preuzet gamerski portal Game Perspectives te radijska produkcija. Projektu se, naime, priključuje i portal na engleskom jeziku ICTbusiness.biz namijenjen prije svega europskoj publici, srednjoj i istočnoj Europi kako bismo im, među ostalim, približili rad hrvatskih IT tvrtki koje rade ili će tek raditi u svijetu. Naravno, kako je sadržaj na engleskom jeziku publika je cijeli svijet“, ističe glavni urednik ICTbusiness.biz Dražen Tomić. Novi portal nije samo puka kopija postojećeg portala ICTbusiness.info nego kombinacija sadržaja s orijentacijom na mnogo veće čitateljstvo, ali i gledateljstvo iz cijeloga svijeta, pojašnjava Tomić i dodaje kako će na novom portalu kao izvršni urednik biti Boris Ocić dugogodišnji radijski urednik, voditelj i novinar koji trenutno vodi radijsku emisiju ICTbusiness.info Radio-Link. „Medijski projekt ICTbusiness namijenjen je svima koji žele zaviriti u nepresušan svijet noviteta, poslovnim ljudima koji će na jednom mjestu moći pronaći sve relevantne informacije koje bi im trebale pomoći u pronalaženju tehnologije za poboljšanje poslovanja i podizanje konkurentnosti. Obzirom da nam je cilj svjetsko tržište, a ICT industrija nema granica, i za domaće IT tvrtke prilike promocije svoga rada i pronalaženja novih poslovnih partnera su velike“, zaključuje Tomić.
4.10.2016.