Uspješno završio drugi Drupal meetup u Zagrebu

Drugi put za redom, u Zagrebu je 18. Svibnja 2016. održan Drupal Meetup u vlastitim prostorima udruge Drupal Hrvatska. Odaziv je bio relativno velik s preko 30 sudionika, među kojima su bili djelatnici iz niza organizacija: Sveučilišni računski centar - SRCE, Foreo Adria d.o.o., Vallic d.

Uz jačanje Drupal zajednice, konkretni ciljevi ovog meetupa bili su upoznavanje, druženje i poziv članovima za otvaranje ogranaka udruge u svim većim gradovima diljem Hrvatske. Tako možemo u skorije vrijeme očekivati prvi Drupal Meetup u Splitu kojeg će moderirati Darko Kantić.

Moderatorice Marija Lukačin (WEBSOLUTIONS | HR) i Jasmina Plavac (SRCE) naglasile su važnost redovitih sastanaka i edukacija kako u udruzi tako i u prostorima SRCE-a. Pozvale su sve zainteresirane za sudjelovanje u organizaciji Drupal Iron Campa koji će se održati u studenom ove godine, u Pragu.

Dopredsjednik udruge Drupal Hrvatska, Kristijan Lukačin prezentirao je vizualni identitet udruge Drupal Hrvatska, kojeg je osmislio i dizajnirao Andrej Dobi (WEBSOLUTIONS | HR). Dopredsjednik je izrazio zadovoljstvo ovim okupljanjem na kojemu su članovi dogovorili izradu portala www.drupal.hr i pozvao je sve sudionike da se angažiraju oko organizacije Drupal Campa u Hrvatskoj sljedeće godine.

 

O Drupalu

Drupal je besplatan sustav otvorenog koda za upravljanje web sadržajem. U zadnjih 15 godina, Drupal se iz internetskog foruma razvio u enterprise CMS kojeg primjerice koriste: White House, NASA, Greenpeace, Oxfam, BBC, MTV, Grammy, Aljazeera, Cisco, eBay, Twitter, Pinterest,Tesla Motors i mnogi drugi (vidi https://www.drupal.com/showcases).

 

O Hrvatskoj udruzi Drupal korisnika

Drupal Hrvatska osnovana je 2015. godine s ciljem poticanja i promicanja tehničke kulture na području računarskih sustava otvorenog koda i interneta, pružanja podrške u razvoju, komunikaciji, promociji i poticanju razvoja Drupala te postavljanja infrastrukture za podršku Drupala u Republici Hrvatskoj.

24.5.2016.