VUKOVARSKI EKONOMSKI FORUM

DIGITALNA EKONOMIJA KAO POKRETAČ GOSPODARSKOG RAZVOJA RURALNIH PODRUČJA
U organizaciji Europskog doma Vukovar i njemačke Zaklade Friedrich Ebert iz Zagreba u Vukovaru je 6. travnja 2016. godine održan okrugli stol Vukovarski ekonomski forum na temu Digitalna ekonomija kao pokretač gospodarskog razvoja ruralnih područja.

Pozdravne riječi brojnim sudionicima uputili su pomoćnik ministra gospodarstva Željko Pravdić, zamjenik župana VSŽ Željko Cirba i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, a nazočila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić te drugi djelatnici gradske uprave.

Skup je svojim izlaganjem otvorio prof. dr. sc. Slavko Vidović, direktor zagrebačke IT tvrtke InfoDom i član nacionalnog vijeća za konkurentnost u sektoru gospodarstva. Predstavivši probleme ruralnih područja RH, planirane mjere za razvoj istih te digitalne tehnologije primjenjive za poboljšanje ruralnog razvoja, naglasak je bio na potrebi za sinergijom državne i lokalne zajednice i za decentralizacijom provedivom primjerice premještanjem nekih od javnih ustanova nadležnih za ruralni razvoj u neko od ruralnih područja naše zemlje.

Otvorenost, cjeloživotno učenje, samoinicijativnost i odgovornost zajedničke su poruke svih izlaganja i ujedno smjernice koje valja slijediti kako bismo odgovorili na brzo rastući razvoj digitalne tehnologije uopće, a pogotovo u području ekonomije koja i u ruralna područja donosi brojne prilike. Te su točke još jednom došle do izražaja i u diskusiji s brojnim zainteresiranim sudionicima. "Potrebno je odvažiti se u vremenu ideja i vjerovanja, imati viziju, volju i pokrenuti se!" naglasio je prof. dr. Vidović, a za Vukovar je rekao da ne treba čekati pomoć, već realizirati svoju moć, ostvariti svoj veliki potencijal.

27.4.2016.