European IT & Software Excellence Award - EXCELLENCE AWARD za makedonsku tvrtku

Dodjela nagrada obavljena je na svečanoj večeri u londonskom Lancaster hotelu na kojoj su sudjelovali finalisti natjecanja - 86 firmi iz 21 države.

Natjecanje je tradicionalno organizirala agencija za istraživanje tržišta IT Europa, a nagrade su bile podijeljene u tri glavne skupine i namijenjene pružateljima usluga, softverskim firmama i dobavljačima.

Borce Dimovsk
i, vodeći partner ASPEKT-a ovom prilikom je izjavio: "Ponosni smo što smo osvojili ovu prestižnu nagradu, pogotovo u ovako jakoj konkurenciji. Želio bih se zahvaliti European IT & Software Excellence Award za pruženu priliku i dobiveno priznanje od strane industrije. Mikrofinansijski sektor ubrzano raste i vidimo veliku potrebu za tehnološkim unapređenjima u ovom sektoru. Aspekt Microfinance Software rješenje implementirano u MKF EKI Sarajevo trebalo bi omogućiti našem klijentu pojednostavljeno svakodnevno poslovanje, održavanje visoke učinkovitosti pojedinca i kontroliranje troškova".

Igor Duspara, MKF EKI direktor sektora informacionih tehnologija ovom prilikom je izjavio: “Implementacijom Aspekt Microfinance softverskog rješenja veći dio operativnih troškova značajno je smanjen. Implementacijom jedinstvenog rješenja za potrebe poslovanja svih sektora i službi, stvorili smo evidentne uštede, koje iznose i do 50% na razini pojedinih operativnih troškova, te smanjili trošak back office poslovanja za više od 40%. Uzevši sve navedeno u obzir, rekao bih, da smo uspjeli ostvariti visoku stopu ROI i brzo opravdati investiciju.”

Haris Hamidović
20.5.2016.