MasterCard pokreće uslugu Android Pay koja omogućuje mobilna plaćanja putem Android uređaja

MasterCard je predstavio uslugu Android Pay koja će korisnicima kreditnih, debitnih, prepaid i business kartica omogućiti korištenje Android pametnih telefona za svakodnevna plaćanja u trgovinama i unutar Android aplikacija. Ova novina omogućuje korisnicima MasterCard kartica više opcija plaćanja putem mobilnih uređaja.
MasterCard je izgradio temelje za sigurne mobilne transakcije prije više od desetljeća predstavljanjem beskontaktnih plaćanja, ali i razvijanjem dodatne platforme za digitalna plaćanja 2013. godine koja pokreće i današnja rješenja mobilnih plaćanja.

Beskontaktne MasterCard kartice prihvaćene su na preko 3 milijuna prodajnih mjesta u 68 zemalja svijeta, a MasterCard usluga za digitalna plaćanja (MasterCard Digital Enabelment Service) omogućuje provođenje jednostavnih i sigurnih transakcija putem usluge Android Pay kako bi korisnici mogli koristiti svoje kartice, bilo kada, bilo gdje i onako kako to požele.

Početkom ovog ljeta, korisnici Android uređaja moći će koristiti svoje MasterCard kreditne, debitne, prepaid i business kartice putem Android Pay usluge. Svaka kupnja provedena tokeniziranom MasterCard kreditnom, debitnom, prepaid ili small business karticom pružit će korisnicima i trgovcima jednaku razinu sigurnosti, pogodnosti i jamstava koju pruža i svaka druga MasterCard transakcija. Budući da Android Pay ne dijeli broj kartice s prodavačem, korisnicima je pružena i dodatna razina sigurnosti.

Android Pay bit će dostupan korisnicima Android uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama u mjesecima koji dolaze (od nadogradnje KitKat na dalje). Beskontaktna plaćanja trenutačno su prihvaćena u svim većim dućanima, restoranima, transportnim kompanijama, benzinskim pumpama i trgovačkim lancima koji će od sada primati i MasterCard transakcije provedene putem Android Pay usluge.
Ana Mišić
3.6.2015.