SQL server 2016 od danas dostupan širom svijeta

SQL server 2016 povećava produktivnost te omogućava razvoj i upravljanje serverom i bazom podataka na bilo kojoj platformi.
Radi se o najsigurnoj bazi podataka za velike platforme do sada koja donosi niz novosti, od unaprijeđenih funkcionalnosti, većeg opsega informacija o kupcima, integraciji s R kao i unaprijeđenim sigurnosnim funkcionalnostima.

SQL server 2016 povećava produktivnost te omogućava razvoj i upravljanje serverom i bazom podataka na bilo kojoj platformi. Sada je jednostavnije pristupiti popularnim alatima, kao što su SQL Server Management Studio (SSMS) te SQL Server Data Tools (SSDT), svakodnevni razvoj je pojednostavljen, uključena je napredna analitika te izvještavanje putem mobilnih uređaja, a i dostupna su mjesečna ažuriranja koja osiguravaju da korisnik uvijek ima na raspolaganju za korištenje najnovije funkcionalnosti. Uzevši u obzir nova unaprjeđenja, može se reći da je SQL server 2016 puno više od baze podataka te predstavlja sveobuhvatan sustav upravljanja podacima te rješenja za poslovnu analitiku pružajući istovremeno podršku za najzahtjevnije aplikacije i uvide. Može se koristiti i na hibridnim cloud rješenjima čime se smanjuje trošak pohranjivanja, povećava visoka dostupnost i pojednostavljuju IT operacije.

Uz to SQL server donosi najsigurniju i najmanje “ranjivu” bazu podataka sa šifriranim sigurnosnim funkcionalnostima. Također, korisnici su sada u mogućnosti proširiti svoju bazu podataka na Azure dok istovremeno zadržavaju funkcionalnosti za kriptiranje “on premise”, čime se pruža jedinstveno hibridno cloud rješenje. SQL server, između ostalog, donosi mogućnost dostupa vrijednim poslovnim informacijama svim zaposlenicima, posebno onima o kupcima. Trenutačno, su takve informacije uglavnom dostupne visokopozicioniranim zaposlenicima, odnosno članovima Uprave i direktorima sektora. Primjerice prema istraživanju od Forrestera, 71 % vlasnika te glavnih menadžera u kompanijama ima pristup vrijednim informacijama dobivenim na temelju naprednih analiza, a trenutačno se 1/3 podataka u kompanijama obrađuje u smislene informacije. Putem SQL servera takve informacije sada mogu biti dostupne svim zaposlenicima i to na raznim tipovima uređaja, primjerice mobilnim uređajima putem Mobile Report Publishera koji se bazira na Datazen tehnologiji.

Za više informacija o SQL serveru posjetite Data Platform Insider blog
2.6.2016.