Algebra u sklopu projekta "IT obrazovanje za sigurnije sutra" omogućuje besplatnu edukaciju

Više od 150 ljudi ovih dana ima priliku obrazovati se besplatno iz područja računarstva – web dizajna, mrežne administracije, programiranja, te svladati osnovna znanja iz informatike.

Algebra u veljači nastavlja s provedbom projekta "IT obrazovanje za sigurnije sutra". Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti, odnosno konkurentnosti na tržištu rada kako onima koji traže bolje mogućnosti u razvoju karijere, tako i onima koji traže zaposlenje.

Riječ  je o jedinstvenoj prilici besplatnog stjecanja dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva, kojom skupine pojedinaca mogu podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja.

Projekt "IT obrazovanje za sigurnije sutra" trajat će do siječnja 2021. i omogućuje besplatno obrazovanje s područja informatike građanima Vukovara, Rijeke i Siska, dok je u online obliku dostupno građanima cijele Hrvatske.

Besplatno su tako od veljače, kada se planira početak nastave, na raspolaganju programi edukacije vezani uz web dizajn, sistemsku administraciju, programiranje Internet aplikacija u programskom jeziku C# na platformi .NET, kao i programi vezani uz osnovne računalne vještine – računalni operator i ECDL specijalist. Programi obrazovanja provodit će se korištenjem vrhunskih obrazovnih materijala i uz podršku Algebrinih mentora, te se u svim slučajevima radi o standardnoj, visokoj kvaliteti programa koje Algebra i inače provodi.

Algebra poziva pojedince s područja Vukovara, Rijeke i Siska koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovih obrazovnih programa u učionici, te građane iz cijele Hrvatske koji programe žele pohađati u online obliku da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice (https://www.algebra.hr/o-algebri/nasi-projekti/obrazovanje-za-sigurnije-sutra/)

Ako živite izvan navedenih gradova, a želite se obrazovati u učionici postoji mogućnost nadoknade putnih troškova javnim prijevozom do mjesta gdje se održava edukacija.

Ukupna vrijednost projekta i ukupni iznos EU potpore iznosi 1.332.994,50 kuna.

*Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Otvorenog učilišta Algebra

4.2.2020.