Drugi dan konferencije o digitalnoj transformaciji - DTC 2018

INTEROPERABILNOST JAVNE UPRAVE I GOSPODARSTVA: INTEGRIRANI e-SERVISI U FOKUSU te DIGITALNE VJEŠTINE I CJELOŽIVOTNO UČENJE.
Sudionike su pozdravili državni tajnik u središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić i pomoćnica ministra uprave zadužena za e-Hrvatsku Zrinka Bulić. Vrlo su zanimljive bile i panel diskusije na temu Kako gospodarstvo koristi postojeće komponente digitalnih servisa iz javne uprave? i Uloga organizacijske kulture u digitalnoj transformaciji.

Sudionici Konferencije su postavljali pitanja putem mobilne aplikacije a posebno zanimanje je pobudila najava novih e-projekata: e-Pristojbe, e- i m-Potpis, e-pečat, e-Poslovanje za poslovne korisnike kao i najava značajnih ulaganja u projekte digitalizacije.

Četvrta sekcija pokazala je još jednom da je razvoj digitalnih vještina kod zaposlenika i građana općenito često zapostavljeno, te postaje presudni faktor za uspješnost ovakvih projekata. Naznačeni su ključni koraci koje svaka organizacija može poduzeti kako bi se i sama digitalno transformirala.
7.11.2018.