Microsoft Hrvatska predstavio prednosti Power Platforma i Dynamicsa

Radionica za poslovne modele za tvrtke koje žele započeti uspješnu praksu koristeći Power Platform i Dynamics 365 Sales, Microsoft cloud proizvode iz portfelja poslovnih aplikacija.

Microsoft Hrvatska u suradnji sa  svojim  partnerima iz Hrvatske i Slovenije organizirao je radionicu Kako razviti Power Platform ili Dynamics praksu, namijenjenu svim tvrtkama koje žele znati više o poslovnim modelima korištenja Microsoft Power Platforme i Dynamics 365 Salesa. Radionica održana u zagrebačkom uredu Microsofta okupila je 30-ak partnera ih Hrvatske, Slovenije, BiH te Srbije, koji su imali priliku detaljnije upoznati proizvode, čuti dva uspješna primjera primjene te porazgovarati s Microsoft stručnjacima jedan na jedan o budućem razvoju svog poslovanja.


Ivica Ivančić iz Microsofta predstavio je Power Platform i Dynamics 365 Sales. Dynamics 365 Sales je  fleksibilno cloud rješenje koje je prilagodljivo korisničkim poslovnim zahtjevima te omogućuje uspješno upravljanje procesom prodaje, pristup potencijalnim kontaktima u realnom vremenu, identifikaciju potencijalnih kupaca te samim tim brže zatvaranje više ponuda. Power Platform objedinjava snagu PowerAppsa, PowerBI-ja, Power Automatea i Power Virtual Agenta u jednu moćnu platformu za poslovne aplikacije, koja pruža mogućnost brzog i jednostavnog kreiranja aplikacija i uvid u podatke. „PowerApps omogućuje poslovnim korisnicima da razviju aplikacije u skladu s poslovnim potrebama koristeći jednostavan kod, a programerima da koriste platformu visoke produktivnosti koja znatno ubrzava razvoj“ zaključio je.


U velikim tvrtkama raste potražnja za platformama visoke produktivnosti i niskog koda kao što je PowerApps kako bi se ubrzao razvoj internih poslovnih aplikacija. Tu potražnju pokreće sve veća potreba za mobilnim i web aplikacijama te potreba za boljom suradnjom između IT-ja i poslovnih timova.


Nenad Šljivić iz Microsofta predstavio je poslovne modele za partnere, a partneri Comminus i Adacta svoje uspješne praktične primjere. U svom izlaganju Goran Bogovac iz Adacte predstavio je proces kojim Adacta modernizira poslovanje svojim korisnicima koristeći Microsoftova rješenja. Matija Zeman iz Comminusa u svom je izlaganju naveo primjere projekata gdje su primjenom Power Platforme uspješno digitalizirali poslovne procese svojih klijenata. Također, predstavio je razvojni put kojim je tvrtka stekla znanje i međunarodne klijente s kojima i danas uspješno surađuju. „Tehnologija se neprekidno mijenja pa nam je vrlo važno da naše partnere educiramo o svim novostima i inovacijama u našem portfoliju kako bi korisnicima u svakom trenutku mogli ponuditi najbolja rješenja za njihovo poslovanje. Zato su ovakve radionice dobra praksa koju ćemo svakako nastaviti,“ komentirala je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska. Radionica je prva u nizu edukativnih radionica s namjerom da se postojećim Microsoft partnerima ukaže na dodatni potencijal alata koje koriste te da se novim partnerima predstave sve prednosti ovih brzorastućih proizvoda te njihovih mogućnosti da pruže prilagodljiva i skalabilna rješenja koja transformiraju procese korisnika.

13.3.2020.