Održan 7. skup Bug Future Show 2020 s fokusom na znanost

Pripremljen pod motom The Art of Science.

Sedmi skup Bug Future Show 2020(BFS 2020), odnosno tehnološki šou kako ga organizatori nazivaju, održan je 6.veljače ove godine i to po prvi put u zagrebačkom Studenskom centru. Bug Future Show 2020 (BFS 2020) je cjelodnevni tehnološki show u produkciji mjesečnog računalnog časopis Bug, koncipiran kao kombinacija scenskog programa i popratnog izložbenog programa koji se paralelno odvijaju u istom prostoru.

Program ovog do sada najvećeg skupa se odvijao na dva mjesta: u velikoj dvorani kina i otvorenom prostoru u predvorju kino dvorane gdje je bila postavljena i izložba. Pripremljen je pod motom The Art of Science. Kroz predavanja, panele, izložbu, intervjue o aktualnim tehnološkim temama  i sponzorske dijelove programa nastojalo se posjetiteljima  prikazati nove uređaje, trendove i tehnologije budućnosti, razvijene u suradnji sa znanstvenicima i umjetnicima, kao i znanstvena i umjetnička dostignuća postignuta primjenom tehnologija. Generalni pokrovitelj je bio Hrvatski Telekom uz veći broj sponzora, partnera i medijskih pokrovitelja.

Ovogodišnji program  BFS-a 2020 sastojao se od dvadesetak događaja, a trajao je od 10:00 do 18:00 sati. Program se mogao pratiti i online putem na poveznici bfs.bug.hr . Vodio ga je Ivan Šarić, stand-up komičar. Program je vođen u zabavnom i nekonvencionalnom stilu, uz prilično slobodan rječnik s namjerom da se posjetioci prvenstveno zabave. Stoga možda i neke poruke pojedinih  predavača vezane uz znanost nisu zazvučale toliko ozbiljno koliko u biti jesu.

11.2.2020.