Započela je dvodnevna konferencija KOM2019

Jučer je u Zagrebu, u City Plaza Event Centar-u, započeo KOM2019 dvodnevna (25.-26.11.2019.) konferencija o elektroničkim komunikacijskim tehnologijama i normama u informatici.

Konferencija se održava u organizaciji tvrtke CASE d.o.o. informatički inženjering.  Tvrtka CASE obavlja aktivnosti informatičkog školovanja kroz seminare i konferencije. Održavanje konferencije podržali su CITUS grupa, CISCO, HAKOM i IEEE Croatia Section.

 

Već nekoliko godina oko 100 polaznika sudjeluje na predavanjima, prezentacijama, radionicama i panel raspravi, koje drže vodeći strani i domaći stručnjaci na području elektroničkih komunikacijskih tehnologija. Svi registrirani polaznici konferencije dobivaju i on-line pristup prezentacijama s predavanja kako bi ih mogli iznova pogledati i ocijeniti.

 

Ovogodišnja konferencija najavljena je kao KOM 2019 - konferencija o elektroničkim komunikacijskim tehnologijama.Tematska područja konferencije ove su godine:

-       mreže i mrežne tehnologije

-       razvoj telekomunikacija i usluga

-       upravljanje mrežama i rješenja

-       sigurnost i zaštita mreže

Na konferenciji će radove na te teme prezentirati blizu tridesetak predavača iz akademske zajednice , gospodarstva, regulatora i udruga civilnog društva. Ni ova konferencija nije mogla mimoići danas vrlo aktualnu temu uvođenja pete generacije mobilnih telekomunikacijskih mreža. Ta je tema posebno obrađena kroz plenarnu raspravu, fokusirajući se na radijsku pristupnu mrežu - RAN (Radio Access Network).

 

Detaljan program konferencije moguće je vidjeti na poveznici https://kom.conferenceatnet.com/Agenda#Day-2.


26.11.2019.