Započeo s radom 42. skup MIPRO 2019

Ovaj petodnevni događaj najveći je znanstveno-stručni skup iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija na području jugoistočne Europe.

U Opatiji je jučer, 20.5.2019., počeo s radom 42.skup MIPRO 2019 pod visokim pokroviteljstvom  predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i šest ministarstava Republike Hrvatske. Ovaj petodnevni događaj najveći je znanstveno-stručni skup iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija na području jugoistočne Europe.  To je mjesto gdje se licem u lice susreću znanstvenici, stručnjaci, gospodarstvenici, obrazovni djelatnici, te predstavnici vladinih organizacija i državnih institucija. Tu se prezentiraju i izmjenjuju znanja i iskustva, ali i dogovaraju i sklapaju  poslovi, te oblikuju odgovarajuće poruke povezujući  na taj način znanost, tehnologiju i gospodarstvo. Putem tog skupa ostvaruje se spona s lokalnim, regionalnim i globalnim tehnološkim procesima, a time doprinosi i društvenom napretku. Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski. Svečano otvaranje skupa će se već tradicionalno, kao središnji događaj skupa, održati u srijedu, 23.05.19.

 

Ovogodišnji skup se održava pod sloganom MIPRO 2019 – inovativno promotivno partnerstvo“. Skup se sastoji od raznolikih skupnih i zasebnih događaja: plenarnih okruglih stolova, plenarnih istaknutih predavanja, radionica, seminara, savjetovanja, prezentacija tvrtki, izložbe i drugih sadržaja.  Na skupu se očekuje  preko 1000 sudionika iz 34 zemlje. Na 14 savjetovanja prezentirat će se 350 prihvaćenih radova i 11 pozvanih predavanja.

 

Prvi dan skupa je započeo s cjelodnevim seminarima  Informacijska i komunikacijska tehnologija u elektroprivrednoj djelatnosti, Implementacija regulatorne politike i Usporedno inženjerstvo, te radionicom GPU programiranje i primjene. Također je rad započelo i savjetovanje Računala u obrazovanju.

 

Detaljni program ovogodišnjeg skupa moguće je vidjeti na web stranici MIPRO-a http://www.mipro.hr/.

21.5.2019.